Ș   

Expozţa interactivă "Space in the city", în premieră la Cluj-Napoca, în Parcul Industrial Tetarom I din Hoia

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Expozţa interactivă „Space in the city”, în premieră la Cluj-Napoca, în Parcul Industrial Tetarom I din Hoia

 

Consiliul Judeţean Cluj şi Tetarom SA, în parteneriat cu Asociaţia Proexpo şi Showtime Productions, lansează, începând cu data de 6 februarie a.c., în incinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2, expozţa interactivă „Space in the city”, o călătorie unică prin istoria explorării spaţiului.
Urmând a fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni, expozţa reprezintă o experienţă unică, creată în colaborare cu NASA şi United States Space & Rocket Center. În cadrul acesteia, vizitatorii pot petrece momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spaţiului din celebra cupolă a Staţiei Spaţiale Internaţionale. De asemenea, cei interesaţi pot să îşi testeze abilităţile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauţilor Space Camp NASA.
În cadrul „Space in the city” vizitatorii de toate vârstele pot să îşi testeze abilităţile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spaţiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat şi capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experienţe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzaţia zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauţilor de a îşi păstra atenţia şi contactul cu realitatea în condţi de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.
Pentru mai multe detalii referitoare la program, activităţi şi bilete, pot fi accesate site-ul oficial al evenimentului: www.nasaexpo.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NASAExpoRomania/.

 

 

Biroul de presă
25 ianuarie 2021


Galerie foto