Ș   

Spitalul Polaris Medical "“ de acum, în prima linie

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Spitalul Polaris Medical – de acum, în prima linie

          

     Consiliul Judeţean Cluj şi Spitalul Polaris Medical anunţă încheierea contractului de colaborare în vederea combaterii COVID-19.
     Luni, 27 aprilie a.c., a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Astfel, creşte adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri.
     Valoarea chiriei lunare ce va fi plătită de Consiliul Judeţean Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat. Suma reprezintă închirierea spitalului şi cedarea spaţiilor şi dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul ANEVAR.
     Personalul medical, organizarea şi susţinerea activităţii vor fi asigurate şi gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.
     Pentru a sprijini efortul depus pentru gestionarea optimă a situaţiei, conducerea spitalului pune la dispoziţie, fără niciun cost suplimentar, computerul tomograf C.T., aparatura de radiologie medicală RX, (staţie de oxigen şi aer comprimat medical, ecografie abdominală şi echipamente pentru monitorizarea pacienţilor).
     Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, susţine faptul că „oficializarea acestei colaborări reprezintă o garanţie în plus că sistemul medical clujean este şi va fi pregătit pentru a face faţă luptei cu noul coronavirus. Consiliul Judeţean Cluj nu are nicio rezervă din a lua toate măsurile necesare protecţiei sănătăţii clujenilor şi nu numai.”
    
La semnarea contractului, directorul general al spitalului Polaris Medical, Tudor Socea, a subliniat, din nou, faptul că „este o chestiune de responsabilitate faptul că putem contribui major la consolidarea încrederii populaţiei în actul medical şi în faptul că unitatea noastră medicală va fi recunoscută ca fiind una la standarde înalte, ca parte a efortului nostru de a susţine comunitatea.” 

 

Biroul de presă
28 aprilie 2020


Galerie foto