Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Competitia Nationala de Ciclism in Tandem

Competitia Nationala de Ciclism in Tandem


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Ziua Mondiala a Mobilitatii Persoanelor cu Deficiente de Vedere, sarbatorita la Cluj     Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, institutie de invatamant aflata in subordinea Consiliului Judetean, participa, in calitate de colaborator, la cea de-a treia editie a  Campionatului National de Ciclism in Tadem - Tandem BikeFland, care se va desfasura sambata, 13 octombrie a.c., la Cluj-Napoca.
     Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Mobilitatii Persoanelor cu Deficiente de Vedere si marcheaza, de asemenea, Ziua Internationala a bastonului alb, eveniment sarbatorit in fiecare an in data de 15 octombrie.
     La startul cursei cu lungimea de 20 de km vor participa 32 de biciclete tandem pe care vor concura elevi cu deficienta vizuala din 6 orase din Romania: Targu Frumos, Buzau, Timisoara, Arad, Bucuresti si Cluj-Napoca. Marea majoritate a participantilor cu deficienta de vedere sunt elevi in scolile speciale de profil din orasele mai sus mentionate. In calitate de piloti ai bicicletelor tandem vor participa atat profesori din scolile respective, cat si voluntari din cadrul unor comunitati locale de ciclism.
     Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca va participa la start cu 7 biciclete tandem pe care vor concura copii si tineri cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani.
     Mentionam in acest context faptul ca evenimentul este organizat de catre Asociatia Tandem si Clujul Pedaleaza, participarea fiind gratuita in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe site-ul clubului sportiv Clujul Pedaleaza, www.clujulpedaleaza.ro
     Partenerii oficiali ai evenimentului sunt Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati si Asociatia Pontes. Finantarea competitiei este asigurata prin intermediul programului „In stare de bine”, program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu sprijinul Kaufland Romania.


Biroul de presa
11 octombrie 2018