Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua Portilor Deschise la Castelul Banffy din Rascruci

Ziua Portilor Deschise la Castelul Banffy din Rascruci

                                                                              

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref. Ziua Porţilor Deschise la Castelul Banffy din Răscruci

     Consiliul Judeţean Cluj, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj, organizează duminică, 17 aprilie 2016, în intervalul orar 10.00 – 18.00, Ziua Porţilor Deschise la Castelul Banffy din localitatea Răscruci, strada Principală, nr. 484, comuna Bonţida.
     Castelul Banffy din Răscruci a fost proprietatea familiei Bánffy, fiind o parte a domeniului de la Bonţida. Castelul a fost construit, în stil neoclasic eclectic şi folosea ca reşedinţă de vară a familiei Banffy, fiind înconjurat de un parc cu o vastă întindere, considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri ale domeniilor familiei nobiliare. Accesul în Pavilionul castelului, construit de contele Dionisie Banffy, se face prin două scări dispuse în partea sudică, care conduc pe o terasă susţinută de opt coloane dorice. Salonul, construit în stil renascentist, are pereţii îmbrăcaţi în lemn, cu tavan din lemn casetat. Oaspeţii sunt întâmpinaţi de inscripţia latină „Salus intratibus pax exeuntibus” („Sănătate celor care intră, pace celor care ies”).
     În scopul informării publicului asupra importanţei şi valorii culturale şi arhitecturale deţinute de acest imobil din patrimoniul judeţului Cluj, angajaţii Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj vor oferi publicului interesat informaţii despre istoria clădirii şi a familiei nobiliare, precum şi diverse materiale de promovare.
     Reamintim faptul că Ziua Porţilor Deschise la Castelul Banffy din Răscruci, eveniment realizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, se înscrie într-o serie de manifestări dedicate atragerii interesului publicului asupra protejării patrimoniului construit şi a valorilor culturale ale monumentelor, Consiliul Judeţean Cluj alăturându-se astfel manifestărilor realizate de Fundaţia Transylvania Trust la Castelul Bánffy din Bonţida – ”Ziua Porţilor Deschise”, în data de 17 aprilie.
 
     Vă aşteptăm cu drag alături de noi!


Biroul de presă
15 aprilie 2016