Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

                                                                                               

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref:  Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice la Cluj

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţii de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj organizează luni, 1 octombrie 2012, o serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.  

Astfel, luni, 1 octombrie 2012, începând cu ora 16:00, rezidenţii din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din Cluj-Napoca vor participa la un eveniment organizat la sediul bibliotecii de pe Calea Dorobanţilor nr. 104 unde vor avea ca invitaţi persoane vârstnice din alte centre din judeţul Cluj.

În cadrul acestui eveniment va fi prezentată o expoziţie de fotografie care surprinde aspecte din viaţa şi activitatea vârstnicilor rezidenţi. Totodată, beneficiarii centrului au pregătit un recital de versuri din poezia românească. În acelaşi timp, partea muzicală a evenimentului va fi susţinută de Orchestra Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” în colaborare cu Casa Corpului Didactic Cluj şi cu Domnul Petre Cîmpeanu. În încheierea acestui eveniment, actriţa Melania Ursu va prezenta un fragment cunoscut din lirica eminesciană.  

Reamintim în acest context faptul că Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte anual, la nivel mondial, în data de 1 octombrie, începând cu anul 1991, când Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit această zi drept „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”. Cu acest prilej, prin intermediul activităţilor organizate, instituţiile au intenţia de a aminti tuturor cât de important este pentru vârstnici să simtă că sunt necesari pentru familie şi pentru cei din jur. Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice reprezintă o zi specială pentru vârstnicii din toată lumea, numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani fiind într-o rapidă creştere în întreaga lume.                                      

 

Biroul de presă 

28.09.2012