Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua Internationala a Familiei

Ziua Internationala a Familiei

                                                                               

                                                                                 ROMÂNIA
                                                                            JUDEŢUL CLUJ
                                                                   CONSILIUL JUDEŢEAN


Informare de presă

Ref: Ziua Internaţională a Familiei la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj

             Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC), instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează vineri, 15 mai 2009, începând cu ora 11,00, în incinta parcului DGASPC Cluj (str. Eremia Grigorescu, nr. 37-39, municipiul Cluj-Napoca), cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, o întâlnire între copiii plasaţi la asistenţi maternali şi familiile biologice ale acestora (părinţi, bunici, alte rude, fraţi aflaţi în familie sau în sistemul de protecţie). Evenimentul, desfăşurat prin intermediul proiectului “Eu şi Familia Mea”,  are ca scop facilitarea menţinerii legăturii dintre copii şi familia biologică, într-un cadru informal în care părinţii se pot juca cu copiii, pot dansa, etc.
              Tot cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Familiei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj – Compartimentul Adopţii şi Post Adopţii a trimis news - letter-uri către familiile/persoanele care au adoptat şi copiii adoptaţi.
               Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie adoptată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia României, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Române.
               Această zi reprezintă o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială.

 

Biroul de presă
14.05.2009