Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor

Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor

                                                                         

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: 20.11.2009 - Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor

         Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a celebrat azi, 20.11.2009, „Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor ”.
      Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor se sărbătoreşte anual, în data de 20 noiembrie, începând din anul 1989, când Organizaţia Naţiunilor Unite a aprobat Convenţia Drepturilor Copilului, document care a devenit ulterior lege internaţională pentru aproximativ două miliarde de copii de pe întreaga planetă.
        În fiecare an, ziua de 20 noiembrie -  Ziua  Internaţională a Drepturilor Copilului are o semnificaţie deosebită pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. În acest an, Direcţia a ales ca semnificaţia acestei zile să includă un eveniment deosebit în viaţa unui copil şi a unei familii – adopţia.
         Aşadar, alături de specialişti DGASPC, parinţii adoptatori însoţiţi de copii (o parte din familiile care au adoptat în perioada 1997 – 2009), s-au bucurat împreună, în data de 20.11.2009, începând cu ora 11.00, la sediul instituţiei din strada G-ral Eremia Grigorescu, nr.37-39, municipiul Cluj –Napoca, în cadrul unui programul special conceput pentru aceştia. Evenimentul a avut două părţi: una dedicată parinţilor adoptatori în care s-a discutat despre experienţa adopţiei şi cealaltă dedicată copiilor care, împărtiţi pe grupe de vârstă, au confecţionat surprize pentru parinţii lor şi au scris scrisori pentru Moş Crăciun.
          Menţionăm faptul că, în cursul anului 2009 au fost adresate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj un număr de 52 solicitări pentru adopţie din judeţul Cluj, finalizându-se până în acest moment un număr de 32.


Biroul de presă
20.11.2009