Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua Internationala a Biodiversitatii la Liceul pentru Deficienti de Auz

Ziua Internationala a Biodiversitatii la Liceul pentru Deficienti de Auz

Informare de presă

Ref: Ziua Internaţională a Biodiversităţii la Liceul pentru Deficienţi de Auz

            Liceul pentru Deficienţi de Auz, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a organizat azi, 22.05.2009, o acţiune de plantare de copaci aparţinând unor specii rare. Manifestarea s-a derulat în cadrul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, evenimentul fiind organizat cu sprijinul unei şcoli virtuale globale cu sediul în Finlanda, ENO Environment online. 
            La această acţiune de plantare a unor specii rare de copaci au participat aproximativ 150 de elevi şi preşcolari, cadre didactice ale Liceului pentru Deficienţi de Auz,  studenţi de la Facultatea de Stiinţa Mediului, precum şi elevi de la Grupul Şcolar pentru Protecţia Mediului Cluj, evenimentul bucurându-se de un succes deosebit.
            Această campanie virtuală se desfăşoară în două etape: pe 22 mai şi pe 21 septembrie, manifestările primei etape având tematica: biodiversitatea şi viitorul. Plantarea copacilor simbolizează speranţa şi continuitatea vieţii pe Pământ, campania dorind să atragă astfel atenţia asupra schimbărilor climatice şi a ecosistemelor de pe Pământ. In al doilea rând, este şi un simbol al cooperării dintre şcolile de pe întreg mapamondul.
            Primii copaci, în cadrul acestei campanii, au fost plantaţi în Oceania, apoi, urmând cursul Soarelui, alţi noi copaci vor fi plantaţi în Asia, Europa, Africa. În cele din urmă, lanţul de copaci va ajunge în America de Nord şi în America de Sud. Până acum au fost plantaţi peste 300.000 de copaci în peste 122 ţări.
           Campania lansată de ENO – Mediul Inconjurător Online este de asemenea parte integrantă a Campaniei un Miliard de Copaci, lansată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu care se va încheia în 2017.


Biroul de presă
22.05.2009