Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua europeana impotriva discriminarii

Ziua europeana impotriva discriminarii

                                                                               

                                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Ziua Europeană de luptă împotriva discriminării persoanelor cu dizabilităţi

      Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC), instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează cu ocazia Zilei Europene de luptă împotriva discriminării persoanelor cu dizabilităţi, un set de acţiuni cu rol de conştientizare a drepturilor persoanelor cu handicap şi promovare a demnităţii acestora, în comunitatea locală.
       În cadrul manifestării se vor organiza următoarele activităţi:
- 3 mai  2012, de la ora 9.00 până la ora 13.00, Sala Sporturilor „Horia Demian” va găzdui o serie de activităţi dedicate Zilei Sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, sportivii fiind susţinuţi de voluntari.
- 4 mai 2012, de la ora 10.00, la ”Iulius Mall” se va organiza o expoziţie cu produsele realizate de către persoanele cu dizabilităţi din centrele de zi ale organizaţiilor neguvernamentale şi din centrele rezidenţiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Clui.
      Manifestările marchează dorinţa persoanelor cu dizabilităţi de autodepăşire, coroborat cu dorinţa de competiţie şi nevoia de cooperare şi comunicare, urmărind în acelaşi timp promovarea talentelor de toate tipurile în arta interpretativă.
     În cadrul programului Ziua Sportului sunt organizate o serie de acţiuni sportive, fără caracter competiţional, astfel încât toate persoanele cu dizabilităţi, indiferent de gradul, tipul de handicap sau de vârstă, să se bucure de activităţile sportive: alergare printre jaloane, aruncări la coşul de baschet, aruncare la poarta cu mingea de handbal, şah.
      Activităţile sunt benefice deoarece generează valori importante precum spiritul de echipă, solidaritatea, toleranţa şi fair-play-ul, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea şi împlinirea personală şi promovând contribuţia activă a cetăţenilor.
     Colaboratorii în cadrul acestui eveniment sunt ong-urile clujene, Crucea Roşie Cluj şi şcolile speciale din Municipiul Cluj Napoca.


Biroul de presă
03.05.2012