Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ziua Asistentului Maternal

Ziua Asistentului Maternal

                                                                            

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Ziua Asistentului Maternal

        Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a celebrat azi, 12.11.2009, „Ziua asistentului maternal”, prilej de bilanţ şi apreciere a activităţii celor 163 de asistenţi maternali profesionişti din judeţul Cluj.
         Sistemul de asistenţă maternală a început în judeţul Cluj în anul 1997, fiind printre primele judeţe care au implementat acest sistem de îngrijire, la început fiind cinci familii care au derulat  această activitate.
         Plasamentul copiilor abandonaţi de părinţi, la asistenti maternali, se constituie într-o alternativă viabilă la instituţionalizarea acestora în Centre de Plasament de tip clasic, îngrijirea unui copil în cadrul familial adecvat, asigurând o integrare socială aşteptată.
        Copii sunt plasaţi la asistenţi maternali, în funcţie de planul individualizat, putând menţine legătura cu propria familie până la reintegrare, putând fi adoptaţi sau pregătiţi pentru viaţa independentă şi integraţi socio-profesional.
        Ţinând cont de importanţa pe care o are acest tip de îngrijire în sistemul de protecţie al copilului, Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a decis ca ziua de 12 noiembrie să fie dedicată asistentului maternal. La prima manifestare de acest gen, pe parcursul a câtorva ore,  asistenţii maternali, copiii din asistenţă maternală sau care au fost în acest sistem de îngrijire, specialiştii din cadrul instituţiei, alături de alţi invitaţi au făcut o retrospectivă a celor 12 ani trăiţi împreună.
         În momentul de faţă în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  îşi desfăşoară activitatea un număr de 163 de asistenţi maternali, asistenţi care asigură îngrijirea unui număr de 245 de copii.

Biroul de Presă                                                
12.11.2009