Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Zilele Recoltei 2014 la Cluj-Napoca

Zilele Recoltei 2014 la Cluj-Napoca

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref: „Zilele Recoltei 2014” la Cluj-Napoca   

 

Aproape 200 de expozanţi, peste 50 de mii de vizitatori şi aproape 600 de tone de legume şi fructe, mii de litri de vin şi must, ulei presat la rece, miere de albine, muzică populară de calitate – acesta este bilanţul ediţiei 2014 a „Zilelor Recoltei” la Cluj-Napoca.

Producătorii din judeţul Cluj au umplut până la refuz standurile puse la dispoziţie de Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Cluj-Napoca.  Clujenii au avut la dispoziţie legume şi fructe de sezon produse în Râşca, Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldoveneşti, Sânnicoară, Mihai Viteazu, Chinteni, Floreşti precum şi din alte localităţi ale judeţul Cluj. Producătorii aflaţi la târg au reuşit să-şi vândă în cele trei zile ale târgului cea mai mare parte a producţiei din acest an. Pe lângă legume şi fructe, vizitatorii au avut prilejul să cumpere ulei presat de rece, lavandă, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate şi alimente din carne de porc, precum şi prăjituri de casă. Alături de aceste produse alimentare, clujenii au putut achiziţiona şi obiecte de artizanat şi bijuterii hand-made realizate de talentaţii meşteri populari clujeni. Dar poate una dintre cele mai mari atracţii pregătite vizitatorilor târgului, fie ei mici sau mari, a fost mustăria tradiţională românească, cu teasc şi zdrobitor, aceştia putând vedea pe viu procesul de producţie al mustului.

Concret, la această ediţie a Zilelor Recoltei s-au vândut peste 150 de tone de cartofi, 70 de tone de varză, 70 de tone de vinete, 150 de tone de legume (morcovi, ceapa, gogoşari, ardei, roşii, conopidă), 10 tone de struguri, dar şi mii de litri de must şi vin.

De la an la an, „Zilele Recoltei” organizat la Cluj capătă o anvergură tot mai mare. Numărul crescut de expozanţi, dar şi afluxul de vizitatori, l-au transformat într-un eveniment notabil în calendarul târgurilor de acest gen organizate în România. Ediţia din acest an a fost de un real succes, expozanţii declarându-se foarte mulţumiţi de vânzări. Profitând şi de vremea călduroasă a acestui început de toamnă, gospodinele au avut prilejul să-şi facă ultima aprovizionare pentru iarnă, ele având la dispoziţie, în acelaşi loc, marfă de calitate la preţuri de producător, vânzare tip en-gros şi producţie bio. 

 

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Cluj        Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca 

 

15 septembrie 2013