Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Zilele portilor deschise la Tudor Jarda

Zilele portilor deschise la Tudor Jarda

                                                                       

                                                     CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Zilele porţilor deschise la Tudor Jarda


     Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va organiza, în perioada 9-10 martie 2011, la sediul central de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, prima ediţie a “Zilelor porţilor deschise”.
      Manifestarea reprezintă un excelent prilej pentru orice persoană interesată de a vedea şi cunoaşte “pe viu” cum funcţionează o Şcoală de arte şi ce activităţi se desfăşoară în interiorul acesteia. În acest context, persoanele interesate vor putea vizita şcoala, vor asista la cursuri, vor vizita expoziţii permanente şi temporare, putând în acest sens discuta cu profesorii, experţii şi instructorii şcolii, cât şi cu actualii elevi care vor putea fi văzuţi “la lucru”, în cadrul orelor în care se pregătesc să devină artişti. De asemenea, cu acest prilej se vor putea afla informaţii utile despre admitere, modul de desfăşurare a cursurilor cât şi a activităţilor cultural – artistice.
      Programul de acces este, în zilele de 9 şi 10 martie 2011, între orele 16.00-19.00. În acelaşi context, în data de 10 martie, de la ora 17.00, în fiecare clasă se vor organiza audiţii publice sau prezentări susţinute de către elevi, putându-se asista la următoarele cursuri: canto, corepetiţie muzică uşoară, muzică populară, muzică clasică, muzică religioasă, chitară, pian, saxofon, taragot, vioară, orgă electronică, ansamblu instrumental – repetiţii orchestra “Rapsodia Someşană”, pictură, grafică, decoraţiuni interioare, design vestimentar, iconografie, balet şi teatru.
       În cadrul manifestării mai sunt cuprinse o serie de expoziţii:  “Fashion Mix III” – Galeria “55”;  Expoziţia de afişe realizate între anii 2008-2010; Expoziţia cu lucrările reprezentative expuse în cadrul expoziţiilor de la Galeria “ARTE”, lucrările de absolvire la secţiile pictură, grafică, foto; Expoziţia cu icoanele realizate în Taberele de iconografie de la Mănăstirea Voivodeni – ediţiile I şi II, din anii 2009, 2010; Expoziţiile de imagini ale Şcolii de Arte dinainte şi din timpul lucrărilor de reabilitare şi mansardare; Lucrările realizate în cadrul Taberelor de creaţie de arte plastice organizate la Muzeul “Octavian Goga” în anii 2009 şi 2010.

Biroul de presă
07.03.2011