Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 18 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Zilele Mondiale Alzheimer marcate prin manifestari specifice

Zilele Mondiale Alzheimer marcate prin manifestari specifice

 

                                                                                 

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

 

 

Comunicat de presă 

Ref. Zilele Mondiale Alzheimer marcate prin manifestări specifice   

Consiliul Judeţean Cluj, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, organizează în data de 21 septembrie 2016, sub egida “Zilei Mondiale Alzheimer”, o serie de activităţi menite să sensibilizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer şi să promoveze serviciile oferite de D.G.A.S.P.C. Cluj. Desfăşurată în cadrul campaniei “Aminteşte-ţi de mine!”, acţiunea se va desfăşura miercuri, 21 septembrie 2016, între orele 09:00- 16:00, în diferite locaţii.  

În acest cadru se va organiza o campanie gratuită de testare a memoriei între orele 09:00-13:00 în Cluj-Napoca, str. Albert Einstein nr. 14, sediul Centrului Comunitar Judeţean- Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii şi Adulţi, campanie ce are ca scop oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome. De asemenea, tot la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj, între orele 12:00-16:00, va avea loc Conferinţa cu tema “Pacienţii cu boala Alzheimer şi aparţinătorii lor - nevoi şi resurse, abordări actuale şi perspective” la care vor participa specialişti care au domeniu de interes Boala Alzheimer, precum şi un workshop destinat aparţinătorilor persoanelor adulte cu boala Alzheimer. 

Nu în ultimul rând, proiectul iniţiat anul trecut şi intitulat “Cafeneaua Alzheimer” se va desfăşura în acest an la Cafeneaua Art-Boutique-Cafe “Doamna T” din municipiul Cluj-Napoca, strada Napoca nr. 10, unde în intervalul orar 11:00-13:00 se va desfăşura o testare gratuită a memoriei şi grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer între persoane adulte cu vârsta peste 50 de ani şi psihologi din cadrul Centrului Comunitar Judeţean Cluj.  

Amintim în acest context faptul că data de 21 septembrie - Ziua Mondială Alzheimer are rolul de a ne reaminti, prin instituţiile cu atribuţii în domeniu şi asociaţiile Alzheimer din întreaga lume, de cei care suferă de demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă.  

 

Biroul de presă  

19 septembrie 2016