Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Zilele Bibliotecilor de Cartier

Zilele Bibliotecilor de Cartier

   

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă 

Ref: Zilele Bibliotecilor de Cartier la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj

           În perioada 27 septembrie -1 octombrie 2010, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează a XV-a ediţie a Zilelor Bibliotecilor de Cartier.

          Pe tot parcursul săptămânii la filialele de cartier ale bibliotecii vizitatorii vor beneficia de înscriere gratuită pentru persoanele de toate vârstele. Totodată, se va organiza Prima vizită la bibliotecă - vizite colective ale claselor I-a de la şcolile din cartier, O carte pentru fiecare - acţiune prin care cărţile primite cu titlu de donaţie din partea editurilor şi a persoanelor fizice vor fi distribuite gratuit tuturor doritorilor care vor vizita biblioteca în aceste zile. 

           Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier cuprinde următoarele activităţi culturale:

     Filiala Zorilor (str. Observatorului nr.1) 

    Luni, 27 septembrie şi joi, 30 septembrie 

           Vizionări de filme

            ora 15.00: Desene animate pentru mici şi mari 

ora 17.00: Documentare Discovery 

Comedii pentru toată familia. 

    Miercuri, 29 septembrie 

ora 11.00: Întâlnire cu scriitoarea Doina Cetea. Discuţii pe marginea cărţii „Binoclul motanului Potifar”. Prezintă scriitoarea Flavia Teoc. Evenimentul este organizat în colaborare cu Editura Casa Cărţii de Ştiinţă. Participă elevii claselor a IV-a de la Şcoala „Radu Stanca”.   

      Filiala “Traian Brad” (str. Izlazului nr.18) 

     Miercuri, 29 septembrie 2010 

ora 18.00: Spectacolul: „Elwin...adevăr şi poveste!” - poveste inspirată din folclorul irlandez, care se adresează în egală măsură atât copiilor cât şi adulţilor. Prezintă Teatrul de păpuşi al Palatului Copiilor. 

     Luni-vineri: 

Audiţii si vizionări de filme artistice pentru copii, inspirate din poveşti şi basme româneşti: „Prâslea cel voinic şi merele de aur”, „Harap Alb”, „Aleodor împărat”, „Sarea în bucate”, „Fata babei şi fata moşului”. 

Vineri, 1 octombrie 

ora 18.00: Lansare de carte: Dorin Almăşanu şi Georgeta Nazarie. Destine convergente. Cluj, Editura Grinta, 2010 

  Reamintim în acest context, faptul că acţiunea similară desfăşurată în săptămâna 9-13 noiembrie 2009, cu ocazia Zilelor Bibliotecilor de Cartier 2009,  s-a bucurat de un real succes, în perioada de doar 5 zile fiind înscrise la bibliotecă nu mai puţin de 370 de persoane aparţinând tuturor categoriilor socio-profesionale, fapt ce reprezintă un rezultat excelent comparativ cu o lună obişnuită (spre exemplu luna septembrie 2009, când au fost 377 de persoane înscrise). Totodată, prin intermediul acţiunii O carte pentru fiecare, circa 5000 de volume de carte din toate domeniile de interes, primite de-a lungul anilor ca şi donaţii din partea editurilor, persoanelor fizice şi din fondurile bibliotecilor care şi-au încetat activitatea au fost distribuite gratuit tuturor doritorilor, care au vizitat biblioteca în perioada 9-13 noiembrie 2009. 

„Această activitate face parte din demersul nostru mai larg de a apropia locuitorii judeţului de lectură şi de a facilita accesul la cultură şi cunoaştere al acestora. Îmi exprim în acest context speranţa că un număr cât mai mare de cetăţeni ai judeţului vor decide să treacă pragul bibliotecilor noastre de cartier şi să beneficieze de facilităţile oferite, alegând în final să devină beneficiari constanţi şi fideli ai serviciilor pe care Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” le oferă”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin  Tişe.

Biroul de presă 

27.09.2010