Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Zestrea traditiilor clujene la Jucu de Sus

Zestrea traditiilor clujene la Jucu de Sus
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.,,Zestrea traditiilor clujene”, la Jucu de Sus


     Elevii claselor I-IV de la Scoala Gimnaziala „George Baritiu” din Jucu de Sus, alaturi de cadrele didactice si directorul institutiei de invatamant, prof. Adrian-Bogdan Mesesan, au participat luni, 21 mai 2018, de la ora 11:00, la o activitate ce a facut parte din cadrul proiectului cultural-educativ ,,Zestrea traditiilor clujene”, derulat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj. Astfel, echipa formata din consultantii artistici din cadrul compartimentului de educatie permanenta, Maria Marinela Istici si Grigore Samboan, le-a prezentat elevilor activitatea institutiei clujene de cultura, editorialele, dar si secvente din filmul etnografic ,,Popas in Transilvania”, realizat de dr. Mircea Campeanu, seful Biroului Conservare Cultura Traditionala din cadrul institutiei. Tinerii au aflat amanunte despre horitorii clujeni, ceterasii de altadata, despre jocul traditional si despre vechile indeletniciri ale tesutului.
     De asemenea, interpreta profesionista de muzica populara Mariana Morcan, din cadrul Orchestrei „Cununa Transilvana” a CJCPCT Cluj, le-a vorbit tinerilor despre balada si a interpretat Balada lui Horea si alte cantece cunoscute din zona Clujului.
Activitatea de la Jucu de Sus s-a inscris in cadrul programului „Scoala Altfel”. Pe parcursul zilei, elevii imbracati in costume traditionale au fost prezenti in curtea institutiei de invatamant, unde au prezentat produse culinare traditionale, au cantat muzica populara si au expus obiecte traditionale aduse din gospodaria proprie.
     Actiunea s-a incheiat cu concursul pe teme de cultura traditionala ,,Uniti prin traditii”, in cadrul caruia s-au intrecut mai multe echipaje de elevi.
     La final, elevii participanti la concurs au primit diplome din partea CJCPCT Cluj, ia pentru biblioteca scolii au fost donate volume ce prezinta obiceiurile si traditiile populare din judet.


Biroul de presa
21 mai 2018