Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Worshop Carti cu imagini tactile la LDV

Worshop Carti cu imagini tactile la LDV

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Atelier de lucru dedicat Cărţilor cu imagini tactile la Liceul pentru Deficienţi de Vedere

            Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează Vineri, 1 aprilie 2011, cu începere de la ora 9.00, la sediul instituţiei de pe Calea Dorobanţilor nr. 31, atelierul de lucru  Cărţile cu imagini tactile. Metodă de stimulare şi educare a copiilor cu deficienţe de vedere”.

La acest workshop vor participa reprezentanţi ai opt instituţii din învăţământul special pentru deficienţi de vedere din România. Cadrele didactice de specialitate care vor coordona atelierul de lucru au beneficiat anterior de formare privind confecţionarea imaginilor tactile din partea organizaţiei „Les doigts qui rêvent condusă de către domnul Philippe Claudet, printr-un workshop organizat în cadrul Liceului pentru Deficienţi de Vedere, Cluj – Napoca, în anul 2008.

Obiectivele principale ale atelierului de lucru sunt următoarele :

ü  Însuşirea regulilor de realizare a imaginilor tactile pentru copiii cu deficienţe de vedere;

ü Stimularea cadrelor didactice în scopul realizării imaginilor tactile;

ü Motivarea cadrelor didactice de a participa la concursul de selecţie a cărţilor tactile organizat la nivel european sub egida organizaţiei „ Typhlo and Tactus”.

În urma participării la atelierul de lucru „Cărţile cu imagini tactile. Metodă de stimulare şi educare a copiilor cu deficienţe de vedere”, cadrele didactice vor obţine competenţele necesare realizării de cărţi cu imagini tactile. De asemenea, vor putea participa la competiţia organizată de „Typhlo and Tactus” (Franţa) şi care va avea loc în luna  Noiembrie 2011, la Praga, în Republica Cehă. Fiecare ţară va putea participa la acest concurs cu un număr de maxim 5 cărţi cu imagini tactile. În România, comisia de analiză şi evaluare a cărţilor cu imagini tactile va fi organizată la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, Cluj-Napoca.

Biroul de presă

31.03.2011