Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vizita oficiala din Hincesti la Scoala de Arte

Vizita oficiala din Hincesti la Scoala de Arte


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Vizita conducerii Consiliului Raional Hincesti la Scoala de Arte Cluj     Aflata la Cluj-Napoca in contextul desfasurarii evenimentului „Produs de Romania”, o delegatie oficiala apartinand Raionului Hincesti din Republica Moldova, condusa de presedintele Consiliului Raional, Ghenadie Buza si vicepresedintele Dumitru Cornei, a tinut sa viziteze vineri, 5 octombrie 2018, stejarul din Republica Moldova plantat in curtea Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Plantarea stejarului a avut loc in data de 1 octombrie a.c., cu ocazia deschiderii anului educational 2018 – 2019, eveniment la care au participat reprezentantii celor doua tari-surori.
     Cu prilejul acestei noi vizite, inaltii oaspeti ai judetului Cluj, infratit cu Raionul Hincesti, care au fost insotiti de domnii vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Marius Manzat  si Vákár István, au adus cu ei, in mod simbolic, apa chiar de la locul de origine al stejarului, o rezervatie din localitatea Nemteni - Republica Moldova, situata pe malul Prutului.
     De altfel, in acest fel oaspetii si-au tinut promisiunea facuta atunci cand delegatia moldoveana, prezenta la deschiderea anului educational la Scoala de Arte, a promis ca moldovenii vor veni, cat mai des, sa ude stejarul adus de catre ei la Cluj-Napoca. Mesajul acestui gest este urmatorul: ideea de romanism trebuie incontinuu alimentata cu seva vietii de catre ambele tari-surori pentru ca sa ramana vesnic proaspata, in perspectiva implinirii idealului comun al celor doua natii, despartite deocamdata de granite.
     Apoi, dupa gestul primenirii „stejarului fratiei”, cu apa proaspata din Republica Moldova, cei prezenti au vizitat cladirea Scolii de Arte, reabilitata integral de Consiliul Judetean Cluj in ultimii zece ani, institutie care reprezinta un exemplu de succes si un motiv de mandrie pentru intreaga comunitate a judetului Cluj.


Biroul de presa
8 octombrie 2018