Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vizita oficiala a Adunarii Provinciei Jeollanamdo la sediul Consiliului Judetean Cluj

Vizita oficiala a Adunarii Provinciei Jeollanamdo la sediul Consiliului Judetean ClujCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Vizita oficiala a Adunarii Provinciei Jeollanamdo la sediul Consiliului Judetean Cluj     Consiliul Judetean Cluj a primit vineri, 20 octombrie 2017, vizita unei delegatii oficiale a Adunarii Provinciei Jeollanamdo din Coreea de Sud, condusa de catre domnul Wook Kwon, Vicepresedinte al Adunarii. Desfasurata la sediului forului administrativ judetean, intâlnirea a avut drept scop semnarea unui document de intentie care sa prefateze stabilirea unor relatii de cooperare bilaterala aprofundata intre cele doua parti.
     „Am convingerea ca documentul semnat astazi va produce efectele dorite pentru ambele regiuni si va facilita realizarea unor extrem de utile schimburi de bune practici in domeniile de interes reciproc, cu atât mai mult cu cât aceasta provincie este extrem de dezvoltata si profesionalizata in ceea ce priveste industriile de inalta tehnologie si, in special, sectorul agricol si cel al energiei regenerabile” a declarat domnul Marius Minzat, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj si moderator al intâlnirii de la sediul forului administrativ judetean.
     Formata din reprezentanti ai unor comitete specializate pe diverse domenii din cadrul Adunarii Provinciei, reprezentanti ai Guvernului si ai biroului de afaceri europene al Provinciei Jeollanamdo, delegatia a fost primita de catre vicepresedintii Consiliului Judetean Cluj, domnii Marius Minzat si Vakar Istvan, impreuna cu secretarul judetului si o serie de conducatori si experti ai clusterelor si institutelor de cercetare clujene din domeniile agro-business si energetic.
     Semnarea, cu acest prilej, a unei scrisori de intentie pentru relatii de colaborare intre cele doua autoritati are drept scop stabilirea unei cooperari aprofundate in plan economic, social, cultural si educational precum si stabilirea unor parteneriate reciproc avantajoase menite sa sprijine cercetarea, dezvoltarea si progresul tehnologic in domenii specializate si in care partea coreeana detine o experienta extrem de consistenta cum sunt energia regenerabila si agricultura.
     „Acest nou demers de cooperare cu provincia sud-coreeana nu este deloc intâmplator, având in vedere experienta vasta a acestora in implementarea proiectelor care vizeaza cele doua domenii extrem de interesante in contextul actual, cel agricol si cel al energiei verde. In plus, in contextul in care Jeollanamdo este o regiune aflata in plina dezvoltare, exista mari sanse ca viitoarele proiecte bilaterale sa se concretizeze si sa produca rezultate benefice pentru ambele parti” a precizat domnul Vákár István, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.
     In cadrul intâlnirii de la sediul forului administrativ judetean clujean, reprezentantii celor doua parti au prezentat, alternativ, profilul actual si potentialul economic si de dezvoltare al regiunilor de provenienta. In acest context, a fost analizat specificul fiecarei zone, impreuna cu atuurile si oportunitatile acesteia, incercându-se, totodata, identificarea punctelor comune menite sa constituie baza viitoarelor proiecte de cooperare bilaterala. In urma discutiilor, delegatia coreeana si-a manifestat disponibilitatea de a pleda cauza Clujului, urmând sa sustina investitorii coreeni dornici sa initieze noi afaceri in judetul nostru precum si sa faciliteze intrarea pe piata coreeana a unor companii clujene.


Biroul de presa
20 octombrie 2017