Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vizita oficial FRF la viitoarea arena sportiva

Vizita oficial FRF la viitoarea arena sportiva

                                          

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Vizită oficial FRF la şantierul viitoarei arene sportive

 

        Preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, d-nul Viorel Duru, a vizitat astăzi, 10.11.2010, însoţit de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica, şantierul construcţiei viitoarei arene sportive a judeţului, “Cluj Arena”. 
         În cadrul vizitei, d-nul Viorel Duru a remarcat evoluţia construcţiei viitoarei arene. “Faţă de primăvara acestui an, când am fost ultima dată aici, lucrările au evoluat surprinzător. Sincer, mă bucură faptul că acest stadion se construieşte la Cluj şi nu pot decât să remarc calitatea construcţiei de aici”, a declarat oficialul FRF.
        Preşedintele Comisiei de Licenţiere din FRF a recomandat urgentarea stabilirii modului de administrare a viitoarei arene sportive. “Forma de administrare la care veţi ajunge este importantă pentru configurarea spaţiilor şi utilităţilor care vor fi destinate administrăriiacestui obiectiv”, a explicat Viorel Duru. Acesta a mai arătat că suplimentarea costurilor pentru finalizarea “Cluj Arena” nu îl surprinde. “De la început, comparativ cu costurile de construcţie ale unor stadioane similare, suma destinată construirii viitoarei arene mi s-a părut mică. Dacă ţinem cont şi de reconfigurarea arenei ca urmare a relocării unor spaţii care în vechiul proiect erau prevăzute a fi găzduite de clădirea anexă, plus noile norme de acreditare UEFA, e firesc ca şi costurile să fie mai mari”, a subliniat acesta.
         Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica a afirmat că acest obiectiv va fi finalizat la termen. “Vom găsi soluţii, iar arena va fi finalizată la termen, în vara anului viitor. Nu putem face rabat de la calitate, avem nevoie de un stadion care să corespundă normelor de acreditare actuale. Construim stadionul pentru viitorul sportului clujean şi nu numai, fapt care ne obligă la responsabilitate”, a afirmat cu acest prilej vicepreşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Radu Bica.
          În privinţa construirii turnului de servicii conexe viitoarei arene sportive acest proiect urmează a fi continuat în perioada următoare. “Aşteptăm acum publicarea normelor de aplicare a noilor reglementări legale privind parteneriatul public privat, urmând ca imediat mai apoi să continuăm demersurile pentru acest proiect. Sunt convins că vom găsi parteneri interesaţi pentru derularea acestui proiect, fapt care ar aduce, din multe puncte de vedere, un plus judeţului în general, dar şi municipiului Cluj-Napoca în particular”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

 

Biroul de presă
10.11.2010