Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vizita Comisiei de mediu din Senat la CJC

Vizita Comisiei de mediu din Senat la CJC
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Consiliul Judetean a primit vizita Comisiei de mediu din Senat


     Consiliul Judetean Cluj a primit joi, 19 octombrie 2017, la sediul forului administrativ judetean, vizita Comisiei pentru mediu a Senatului Romaniei. Scopul acestei intalniri de lucru a fost acela de documentare si analiza a stadiului implementarii proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor” (SMID) la nivelul judetului Cluj, precum si de identificare a modalitatilor optime de completare si modificare a cadrului legislativ ce reglementeaza in prezent la nivel national domeniul gestionarii deseurilor. 
     La intalnire au participat, alaturi de membrii comisiei senatoriale, Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, directorii directiilor de Dezvoltare si Investitii si, respectiv, Juridice din cadrul Consiliului Judetean, administratorul public din cadrul Primariei Cluj-Napoca, domnul Gheorghe Surubaru si directorul RADP Cluj-Napoca, domnul Ion Pantelimon.
     Discutiile purtate cu membrii comisiei parlamentare au vizat patru teme principale, respectiv problema depozitului neconform de la Pata Rat, inclusiv un istoric al acestuia si perspectivele acestui proces, problema scurgerii de levigat si impactul asupra mediului, stadiul realizarii Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) si, respectiv, incendiul din data de 4 octombrie a.c. care a avut loc pe rampa temporara gestionata de Primaria Cluj-Napoca.
     In ceea ce priveste pozitia Consiliului Judetean Cluj referitoare la temele abordate, aceasta a fost prezentata in detaliu atat de catre Vicepresedintele forului administrativ judetean, domnul Marius Minzat, cat si de managerul de proiect al SMID care au facut cu acest prilej si un scurt istoric al evolutiei, respectiv al problemelor de natura juridica care au determinat intarzieri ale lucrarilor de inchidere si ecologizare a depozitului neconform de la Pata Rat, respectiv a executiei lucrarilor de construire a CMID.
     In acest context, membri Comisiei pentru mediu a Senatului s-au aratat extrem de interesati de intelegerea problemelor concrete intampinate pana in acest moment de Consiliul Judetean Cluj in domeniul managementului deseurilor, exprimandu-si in acelasi timp interesul si disponibilitatea de a contribui la eficientizarea cadrului normativ din domeniu. In acest sens, membrii comisiei senatoriale au solicitat Consiliului Judetean sa formuleze propuneri concrete de amendare a legislatiei incidente in domeniul managementului deseurilor. Totodata, exprimandu-si disponibilitatea de a sprijini eforturile autoritatilor clujene implicate, acestia au cerut Consiliului Judetean sa informeze si Comisia, ori de cate ori forul administrativ clujean intreprinde demersuri in acest domeniu pe langa ministerele si celelalte structuri centrale de specialitate ale Guvernului.
     ,,A fost o intalnire mai mult decat utila si constructiva in cadrul careia doamnele si domnii senatori au avut ocazia sa afle direct adevaratele probleme de natura obiectiva cu care ne-am confruntat in derularea acestor proiecte si proceduri. Apreciez, sincer, deschiderea si disponibilitatea manifestata de membrii comisiei senatoriale si sper ca aceste discutii sa se concretizeze, in final, in masuri legislative menite sa sprijine toate autoritatile locale in acest domeniu al managementului deseurilor“, a precizat Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat.
     Intalnirea de la sediul Consiliului Judetean Cluj a fost urmata de o vizita in teren la Pata Rat, ocazie cu care membrii Comisiei pentru mediu a Senatului Romaniei au putut observa si analiza la fata locului chestiunile anterior discutate precum si stadiul concret al lucrarilor de inchidere a rampei neconforme, respectiv de edificare a viitorului Centru de Management Integrat al Deseurilor.

Biroul de presa
19 octombrie 2017