Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vernisaj expozitie Spiritul lui Budo

Vernisaj expozitie Spiritul lui Budo

                                                                           

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Vernisaj expoziţie “Spiritul lui Budo. Istoria Artelor Marţiale Japoneze”

          Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea acestuia, invită publicul interesat, vineri 18 decembrie, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei “Spiritul lui Budo. Istoria Artelor Marţiale Japoneze”, un adevărat eveniment cultural al acestui sfârşit de an.
          Expoziţia este organizată în colaborare de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation, Compania de Teatru „Art Act” şi marchează încheierea seriei de evenimente culturale desfăşurate în cadrul „Anului prieteniei dintre Japonia şi ţările dunărene” şi a împlinirii a 50 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. La vernisaj va fi prezent Excelenţa Sa domnul Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România.
          Vernisajul va include şi o demonstraţie de Kendo susţinută de membrii Clubului sportiv„Isshin Cluj-Napoca”.
           Expoziţia va conţine două secţiuni din care prima va cuprinde arme tradiţionale japoneze, armuri, căşti şi alte accesorii de luptă care ilustrează evoluţia acestora din secolul al VIII-lea pînă în secolul al XIX-lea. Cea de-a doua secţiune va ilustra reorganizarea artelor marţiale începută în secolul al XIX-lea şi continuată în secolul al XX-lea, cu modificările corespunzătoare ale echipamentelor de luptă dar cu păstrarea spiritului artelor marţiale în viaţa cotidiană a Japoniei de azi.
            Cu prilejul acestei expoziţii, în data de 7 ianuarie 2010, orele 19.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va avea loc un recital de poezie şi proză japoneză susţinut de Ramona Dumitrean, actriţă la Teatrul Naţional Cluj şi un recital de muzică japoneză interpretată de mezzosoprana Lavinia Bocu.

                                                


Biroul de presă
14.12.2009