Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vernisaj expozitie Iconari clujeni 2018

Vernisaj expozitie Iconari clujeni 2018

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Zeci de icoane inspirate de izvoarele vechi, expuse in cadrul expozitiei ,,Iconari clujeni”


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul interesat, sa ia parte marti, 3 iulie 2018, incepand cu ora 14.30, in foaierul Bibliotecii Judetene ,,Octavian Goga”, la vernisajul expozitiei ,,Iconari clujeni”. Momentul va fi intregit de un microrecital de pricesne sustinut de interpreta de muzica populara Mariana Morcan.
     Cele peste 50 de icoane realizate pe suporturi si in tehnici diferite, precum pictura pe sticla, lemn sau chiar coji de oua, inspirate din izvoarele vechi, traditionale, vor putea fi admirate, in perioada 3-19 iulie 2018.
     Expun:
Monahia Justiniana Kiraly, de la Manastirea „Acoperamantul Maicii Domnului”, Floresti,
Prof. univ. dr. Marcel Muntean, iconarii: Mircea Bodea, Ioan Bruchental, Maria Ciceo, Maria Cristea, Ioan Cosma, Adam si Liana Curta, Grigore Dejeu, Monica Gaju, Cristian Hideg, Iuliana Negru, Henorel Nica, Ionita Timis, Veronica Lucia Tata, si tinerii: Sofia Hideg, Anda Moldovan, Raza Serafim.
     Organizata anual de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, in parteneriat cu Asociatia Mesterilor Populari Clujeni, aceasta editie a expozitiei „Iconari clujeni” este dedicata sarbatorilor religioase din prima jumatate a anului si se numara printre proiectele care au ca scop promovarea mestesugurilor artistice traditionale.


Biroul de presa
29 iunie 2018