Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Vernisaj Expozitie de vara

Vernisaj Expozitie de vara


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Vernisajul expozitiei de vara a Scolii de Arte Cluj la Muzeul „Octavian Goga” Ciucea


     Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” si Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea, institutii de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in perioada 28 iunie – 1 septembrie 2017, la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, Expozitia de vara cu lucrarile de pictura si grafica realizate in iulie 2016, in cadrul „Tabarei de arte vizuale Dej”, de catre cursantii Scolii de Arte Cluj.
     Vernisajul va avea loc miercuri, 28 iunie a.c, la ora 13.00, iar lucrarile reprezinta rezultatul periplului de documentare al expertilor si cursantilor Scolii de Arte Cluj la Castelul de la Rascruci, Bontida, Cetatea lui Gelu de la Dabaca, rezervatia naturala „Stufarisul” de la Sic – cea mai mare rezervatie de stuf dupa Delta Dunarii si la Complexul de arta moderna al regretatului Alexandru Chira, de la Tauseni. De asemenea, multe lucrari au fost realizate la Gherla, cu prilejul vizitei Bisericii armenesti, unde se afla renumitul tablou al lui Rubens, „Coborarea de pe cruce”, la Manastirea Nicula, apoi la Dej, cand a fost imortalizata si Biserica reformata. 
     Lucrarile sunt semnate de catre urmatorii cursanti: Ioan Mihai Bota, Adriana Buza, Adina Tart Catinas, Mihaela Cojocaru, Camelia Farcas, Dorina Gliga, Albert Mezey, Mihaela Criste Pocol, Iuliana Pop, Violeta Popescu Pop, Nicoleta Aida Pop, Carla Simon si Theodor Romila.
     Aceasta expozitie prefigureaza tabara de creatie „Apa à la Cluj” care se va desfasura in perioada 3 - 7 iulie 2017 si care este axata pe transpunerea prin intermediul artelor plastice a obiectivelor culturale si turistice din judetul nostru. Toate lucrarile realizate de cursanti, de-a lungul anilor, in taberele precedente ale scolii, plus cele din proiectul „Clujul - Orasul Comoara” se vor regasi intr-o importanta expozitie de prezentare a judetului Cluj ce va fi vernisata in luna noiembrie, la inaugurarea oficiala a cladirii, proaspat reconditionata si renovata, a Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca.


Biroul de presa
22 iunie 2017