Verificare documentatie de eligibilitate

Reprezentanţii Autorităţii de Mangement a Programului Operaţional Regional şi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord Vest în calitate de Organism Intermediar pentru POR, au efectuat o evaluare a documentaţiei înaintate de către Consiliul Judeţean Cluj în cadrul aplicaţiei spre finanţare a proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord” înaintat de către judeţele din Regiunea de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj) prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”. 

            „Vizita este o etapă cerută de procesul de avizare a documentaţiei care urmează a fi înaintată spre finanţare. De altfel, rezoluţia finală a comisiei de evaluare este una favorabilă, neidentificându-se probleme sau riscuri privind încheierea contractului de finanţare al proiectului, ceea ce va aduce judeţul nostru în situaţia de a beneficia de echipamente moderne şi performante destinate intervenţiilor de urgenţă”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-şoara Fekete Emoke, care deţine şi funcţia de preşedinte a Consiliului de Administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”. 

Proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord” a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord Vest în data de 28 octombrie 2009. Obiectivul general al proiectului se referă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă din Regiunea de Nord Vest prin reducerea timpilor de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat, consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă, precum şi achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante. În acest sens vor fi achiziţionate 30 de autospeciale pentru lucru cu spumă şi apă, 21 de ambulanţe pentru prim ajutor şi trei pentru reanimare, 6 autospeciale pentru descarcerări grele, două autospeciale pentru cercetare N.B.C.R. (nuclear, biologic, chimic, radiologic), o autospecială pentru intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane, precum şi a unui centru unic de comandă şi control. 

Beneficiarii indirecţi sunt cei 2.758.978 de locuitori din regiunea de Nord-Vest, valoarea totală a proiectului fiind de 49.868.560,79 lei, din care 41.906.353,60 lei valoare eligibilă, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este în sumă de 41.068.226,53 lei iar contribuţia beneficiarului (Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord Vest) este de 838.127,07 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului. La aceste cheltuieli se adaugă cheltuielile neeligibile, în valoare de 7.962.207,18 lei, reprezentând TVA, suportate de beneficiar şi recuperate ulterior de la bugetul de stat. 

Pentru Baza Operaţională Regională (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu”), situat în Cluj-Napoca, vor fi achiziţionate 5 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, patru ambulanţe de prim ajutor şi câte o autospecială de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane şi una de descarcerare, la care se adaugă o ambulanţă de reanimare. Bugetul aferent Consiliului Judeţean Cluj, proporţional cu valoarea echipamentelor achiziţionate, este în valoare de 8.445.820,80 de lei din care contribuţia proprie la procentul de 2% este în sumă de 141.947,57 de lei. Cheltuielile neeligibile (TVA), care trebuiesc suportate de Consiliul Judeţean Cluj sunt în sumă de 1.348.492,40 lei. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.  

 

Biroul de presă 

    05.05.2010 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW