Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Unitatea de Transfuzie Sanguina de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost autorizata

Unitatea de Transfuzie Sanguina de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost autorizata

                                                                              

                                                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Unitatea de Transfuzie Sanguină de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost autorizată


     Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a primit autorizaţia de funcţionare pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS). Spaţiul special alocat Unităţii de Transfuzie Sanguină este amplasat şi amenajat în imediata apropiere a Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă (A.T.I.), activitatea fiind asigurată de către personalul acestui compartiment în cadrul unui program de lucru permanent.
     Practic, prin obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină au fost aprobate activităţile de recepţionare, testare şi administrare de sânge şi componente sanguine de origine umană din domeniul transfuziilor, precum şi monitorizarea pacienţilor transfuzaţi, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca.
     „Principalul beneficiu al obţinerii acestei autorizaţii pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie este dat de faptul că, în acest fel, transfuziile sanguine se vor putea realiza la orice oră iar intervenţiile chirurgicale se vor desfăşura fără nicio problemă, indiferent de complexitatea acestora. Este vorba, deci, despre o investiţie mai mult decât binevenită, una menită să contribuie direct la salvarea a cât mai multe vieţi şi la protejarea sănătăţii atâtor persoane” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.   
     În vederea obţinerii autorizaţiei, pe lângă amenajarea spaţiilor, care s-a realizat pe parcursul ultimelor luni, au fost făcute investiţii constând în dotarea UTS cu un aparat care permite încălzirea rapidă a sângelui sau a plasmei, fiind totodată achiziţionate teste rapide pentru determinarea compatibilităţii precum şi trei frigidere şi un congelator pentru stocarea sângelui.
       În ceea ce priveşte situaţia unităţilor medicale aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj în ceea ce priveşte autorizarea Unităţilor de Transfuzie Sanguină, în momentul de faţă trei din cele patru spitale în cauză au parcurs această etapă iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se află într-o fază extrem de avansată a procedurii de autorizare. În acelaşi timp, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa, fiind o unitate medicală ce tratează boli psihice cronice, nu necesită Unitate de Transfuzie Sanguină.

 

Biroul de presă
11 octombrie 2016