Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Un nou pas inainte in procesul de edificare a parcului Stiintific si tehnologic TETAPOLIS

Un nou pas inainte in procesul de edificare a parcului Stiintific si tehnologic TETAPOLIS


                                    
                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJInformare de presă
Ref. Un nou pas înainte în procesul de edificare a parcului Ştiinţific şi tehnologic TETAPOLIS     Consiliul Judeţean Cluj a primit din partea Ministerului Transporturilor - Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. o adresă oficială prin care sunt expuşi paşii concreţi ce urmează a fi parcurşi în perioada imediat următoare în vederea punerii în aplicare a prevederilor Legii nr. 227 din 17 noiembrie 2016. Prin intermediul acestui act normativ a fost aprobată transmiterea unui teren în suprafaţă de 86.333 de metri pătraţi din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, teren ce urmează a fi folosit la extinderea Parcului Industrial TETAROM I  în vederea realizării  Parcului Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS. Adresa în cauză survine demersului întreprins în acest sens de Consiliul Judeţean Cluj prin actul cu numărul 29.533 din 20 decembrie 2016 al cărui scop a fost de a asigura o cât mai rapidă preluare de către judeţul Cluj a terenului respectiv.
     În acest sens, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a numit deja funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean şi a dispus termenele în care se vor realiza operaţiunile necesare în vederea întocmirii şi semnării procesului-verbal de predare-primire a terenului, demers ce va fi urmat de semnarea protocolului de predare-primire a imobilului.
     „Mă bucură faptul că acest proiect de interes major pentru judeţul Cluj şi pe care l-am susţinut încă din perioada în care eram senator are un parcurs favorabil, astfel încât în cel mai scurt timp să putem trece efectiv la edificarea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis. Marele merit al acestui proiect unic la nivel naţional este că va contribui la crearea de noi locuri de muncă bine plătite de care este atâta nevoie şi la consolidarea statutului Clujului de pol al cercetării-inovării şi producţiei de înaltă tehnologie” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
12 ianuarie 2017