Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Un nou edificiu din mediul rural va fi reabilitat

Un nou edificiu din mediul rural va fi reabilitatCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Un nou edificiu public din mediul rural va fi reabilitat     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat autorizatia de construire in vederea executarii lucrarilor de modernizare a caminului cultural din satul Salisca, comuna Citcau.
     „Dincolo de nevoia de a aduce toate cladirile publice la standardele mileniului III,   caminul cultural reprezinta in zona rurala mai mult decat un lacas de cultura. El este de cele mai multe ori un spatiu complex destinat tuturor locuitorilor, gazduind diferitele evenimente majore care apar in viata acestora”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Necesitatea realizarii acestei investitii este determinata de starea precara a imobilului edificat acum aproape 50 de ani, gradul ridicat de uzura fizica si morala impunand o modernizare cat mai riguroasa. In acest moment, edificiul de interes public din satul Salisca prezinta numeroase degradari si neconcordante calitative, in privinta mai multor elemente de constructie, respectiv sarpanta si invelitoarea degradate, pardoseala, trotuarele si scarile de acces degradate, tamplaria interioara si exterioara din lemn foarte uzata, tencuielile si zugravelile exfoliate, igrasie, instalatii sanitare si electrice deteriorate, existenta unei singure sobe pe lemn pentru intreaga suprafata a cladirii formate din sase incaperi in suprafata de 340 mp, etc. 
     In acest context, modernizarea, re-functionalizarea si reabilitarea cladirii caminului cultural se vor realiza prin intermediul mai multor lucrari de interventii care constau in desfiintarea si refacerea sarpantei din lemn si a invelitorii, recompartimentari interioare, lucrari de consolidare si finisaje, desfiintarea si refacerea scarii de acces la etaj, revizuirea si modificarea instalatiilor electrice, sanitare, de incalzire si canalizare, realizarea unui sistem de incalzire centralizat, refacerea acceselor in cladire si realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilitati, realizarea imprejmuirii si a aleilor de circulatie, construirea unui bazin vidanjabil, etc.
     Valoarea totala estimata a lucrarilor de reabilitare este de 718.709,24 de lei.


 Biroul de presa
 15 decembrie 2017