Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ultimele zile pentru depunerea proiectelor

Ultimele zile pentru depunerea proiectelor

CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Perioada de depunere a cererilor de finantare pentru entitatile non-profit se apropie de final     Consiliul Judetean Cluj reaminteste entitatilor non-profit - organizatii, asociatii si fundatii neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si entitatilor publice care implementeaza programe si proiecte din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, dar si din sfera Centenarului Marii Uniri, ca doar pana vineri, 16 martie 2018, ora 13.30, au posibilitatea sa depuna la sediul forului administrativ judetean cereri in vederea obtinerii finantarilor nerambursabile din fonduri publice judetene.
     ,,Avand in vedere faptul ca au mai ramas doar trei zile pana la expirarea termenului de depunere a solicitarilor de finantare nerambursabila, indemn toate entitatile interesate sa profite de aceasta oportunitate prin care initiativele lor pot fi materializate, aducand beneficii intregii comunitati.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Potrivit reglementarilor in vigoare, solicitarile depuse dupa expirarea termenului prestabilit precum si documentele completate partial nu vor fi luate in considerare. Ulterior incheierii termenului pentru inregistrarea cererilor de finantare va avea loc procesul de selectie si evaluare a  proiectelor depuse.
     Dupa finalizarea evaluarii proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ judetean va fi afisata lista tuturor entitatilor ale caror proiecte indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare din fonduri publice judetene si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte, cu propunerea de aprobare prin hotarare in cadrul unei sedinte a deliberativului judetean. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic privind aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului.
     Pentru entitatile ale caror initiative urmeaza sa primeasca finantare, Consiliul Judetean Cluj va deconta cheltuielile in termen de 30 de zile de la data finalizarii proiectelor.

     Referitor la sumele alocate pentru sustinerea initiativelor care se incadreaza in domeniile anterior mentionate, reamintim faptul ca pentru programele si proiectele din sfera tineretului si a activitatilor socio-educationale a fost alocata suma de 500.000 de lei, pentru sustinerea structurilor sportive suma disponibila este de 1.200.000 de lei, iar pentru programele, proiectele si actiunile organizate in domeniul cultural s-au alocat 500.000 de lei. Totodata, unitatilor de cult apartinand cultelor religioase recunoscute legal le-a fost repartizata suma de 2.000.000 de lei, iar pentru a marca in mod corespunzator Centenarul Marii Uniri si pentru a facilita organizarea de actiuni si activitati specifice acestui domeniu s-au pus la dispozitie 300.000 de lei.
     De asemenea, mentionam ca toate informatiile privind entitatile eligibile, formularele-tip care trebuie completate, documentele ce trebuie anexate in sprijinul cererilor de finantare, precum si alte reguli instituite prin regulamentele specifice pot fi consultate de entitatile interesate prin accesarea paginii web a Consiliului Judetean Cluj, sectiunea Formulare -  http://www.cjcluj.ro/formulare/.   

         
Biroul de presa
13 martie 2018