Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Tribuna, ambasador al poeziei in Italia

Tribuna, ambasador al poeziei in Italia
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Revista Tribuna, ambasador al poeziei in Italia


     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, impreuna cu reprezentanti ai Revistei de Cultura Tribuna, entitate aflata in subordinea forului administrativ judetean au participat, la finele lunii aprilie, ca raspuns la invitatia primita din partea Asociatiei culturale Gruppo90-Arte Poesia din Padova, Italia, la o serie de evenimente dedicate poeziei.

     Organizate in colaborare cu Biblioteca Civica di Abano Terme, activitatile au urmarit promovarea poeziei romanesti in Italia, respectiv a traducerilor de poezie din limba romana in limba italiana, si viceversa, publicate in ultimii ani de Revista si Editura Tribuna. 
In cadrul acestui eveniment a fost prezentata revista Tribuna, realizarile din ultimii ani, precum si obiectivele viitoare, in viziunea manageriala a conducatorului institutiei, dr. Mircea Arman; volumul Poemi dal muro, de Ani Bradea, aparut la Editura Tribuna in 2017, traducere in limba italiana de Stefan Damian, precum si recitaluri in lectura autoarei;  volumul Canti orfici – Cantece orfice, editie bilingva romano-italiana, Editura Tribuna, 2016, traducerea in limba italiana apartinand, de asemenea, prof. Stefan Damian.
     In cele patru zile de manifestari au sustinut recitaluri poetice in prezenta unui public numeros format din scriitori si oameni de cultura: Ani Bradea, Stefan Damian, precum si multi alti poeti si actori de limba italiana. De asemenea, delegatia clujeana a avut parte si de un tur ghidat in Padova, unde a fost vizitata cunoscuta Universitate, una dintre cele mai vechi institutii de invatamant superior din lume, precum si alte obiective culturale importante, depozitare de adevarate comori de arta. Intre aceste evenimente, s-a calatorit si la Venetia, la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica, unde a avut loc o intalnire cu reprezentanti ai institutiei, si a fost vizitata expozitia de pictura „Ofranda”, gazduita de Noua Galerie, aflata la parterul cladirii, al artistului roman Marcel Lupse, prezent in expozitie.
     Astfel, in aceasta „primavara impreuna” (cum au numit intalnirea poetii italieni),  Revista Tribuna s-a dovedit a fi fost un excelent ambasador al poeziei si, in general, al culturii romanesti in Italia, o calatorie benefica pentru ambele culturi. 

Biroul de presa
4 mai 2018