Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Transportul elevilor din scolile speciale

Transportul elevilor din scolile speciale

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Comunicat  de  presă

Ref: Lupta primarului Emil Boc cu transportul elevilor din È™colile speciale, joc de imagine sau lipsă crasă de informare? 

                Referitor la declaraÈ›ia primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, privind politica de gratuităÈ›i pentru elevii din È™colile speciale, trebuie să-l informez că are grave probleme de documentare, aceasta fiind o problemă rezolvată de foarte multă vreme.

            Sub autoritatea Consiliului JudeÈ›ean Cluj funcÈ›ionează la această dată 11 È™coli speciale, cu un efectiv de 1815 elevi. Este adevărat faptul că cea mai mare parte a acestora studiază la È™coli situate în municipiul Cluj-Napoca, dar la fel de adevărat este È™i faptul că aproximativ jumătate dintre aceÈ™ti elevi provin din alte judeÈ›e È™i locuiesc în internatele È™colilor.

            Cât despre elevii È™colarizaÈ›i în acele instituÈ›ii de învăÈ›ământ È™i care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca, Consiliul JudeÈ›ean Cluj asigură transport gratuit cu microbuzele aflate în dotarea È™colilor speciale. Copiii sunt luaÈ›i de acasă dimineaÈ›a È™i sunt transportaÈ›i înapoi la locuinÈ›ă la finalizarea orelor de curs, în baza unor orare È™i trasee stabilite de fiecare È™coală în parte.

             Există È™i elevi ai È™colilor speciale care folosesc mijloacele de transport în comun, dar aceÈ™tia nu au nevoie de acordarea de gratuite specifică È™colarilor, ei beneficiind de facilităÈ›i la transport în baza certificatului de handicap.

            Ca urmare, consider că nu este cazul ca domnul primar să facă pe bunul samaritean È™i să inventeze probleme, în încercarea de a-È™i netezi drumul spre Cotroceni pe seama copiilor cu handicap.  

Horea Uioreanu

Președintele Consiliului Județean Cluj