Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Transmitere teren Sala Polivalenta

Transmitere teren Sala Polivalenta

                                                                               

                                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Transmitere teren în vederea realizării Sălii Polivalente

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, va promova în şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 21.04.2010 un proiect de hotărâre în vederea aprobării transferării unei suprafeţe de teren de 16.530 mp. din domeniul public al judeţului în cel al municipiului Cluj-Napoca, suprafaţă pe care urmează a fi construită Sala Polivalentă de Sport Multifuncţională, ca parte a ansamblului sportiv pe vechiul amplasament al stadionului „Ion Moina”, alături de Stadionul la standarde internaţionale U.E.F.A-F.I.F.A. 

Această transmitere de bunuri va fi realizată în vederea construirii pe acest amplasament a unei săli polivalente de sport multifuncţională şi a unui parking subteran care va deservi atât Sala Polivalentă de sport cât şi Stadionul construit la standarde internaţionale pe amplasamentul fostului <LEGIS_SELSTART>stadion<LEGIS_SELEND> „Ion Moina". Întreaga zonă, respectiv întreg ansamblul sportiv cât şi clădirea Turn, urmează a fi deservite de un parking de 400 de locuri pe care Primăria se angajează să îl construiască din fonduri proprii şi îl administreze ulterior în beneficiul funcţionalităţii întregului complex sportiv, Consiliul Judeţean având drept de folosinţă gratuită pentru orice eveniment găzduit de viitoarea arenă. Condiţiile pentru realizarea transferului puse de Consiliul Judeţean au în vedere transferarea terenului din domeniu public tot în domeniu public, folosirea terenului doar pentru un obiectiv de interes public şi interzicerea transferului în domeniul privat şi folosirii cu altă destinaţie.

Pentru alocarea, în continuare, pe parcursul execuţiei lucrărior a sumelor din bugetul local, precum şi pentru atragerea altor surse de finanţare, este imperios necesar ca această suprafaţă de teren să se afle în proprietatea publică a Municipiului Cluj-Napoca. Construirea acestor obiective de interes public, ar situa, atât Judeţul Cluj cât şi Municipiul Cluj-Napoca, pe harta competiţiilor europene şi ar reprezenta totodată materializarea protocolului încheiat în anul 2008 între cele două instituţii”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe.

                Biroul de presă

                     19.04.2010