Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Transformare Centru Mociu in sectie externa

Transformare Centru Mociu in sectie externa

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref: Transformarea Centrului de Sănătate Mociu în secţie externă a Spitalului de Recuperare Cluj

         Consiliul Judeţean Cluj a transmis Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii proiectul de Hotărâre de Guvern privind desfiinţarea Centrului de Sănătate Mociu prin reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 98/2011 şi Hotărârea Consiliului Local Mociu nr. 20/2011, s-a realizat atât transferul asistenţei medicale cât şi transmiterea parţială a imobilului care găzduieşte Centrul de Sănătate Mociu, din domeniul public al Comunei Mociu şi din administrarea Consiliului Local Mociu, în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Reamintim în acest context faptul că Centrul de Sănătate Mociu deserveşte un număr de 7 comune – Mociu, Cămăraşu, Geaca, Suatu, Cătina, Pălatca şi Căianu, cu o populaţie de aproximativ 20-22.000 de locuitori. În zonă, populaţia este îmbătrânită, media vârstei pacienţilor fiind de 70 de ani, ale căror venituri sunt destul de mici, motiv pentru care acest centru reprezintă primul punct de adresabilitate în orice patologie, până la transferul către unităţi specializate. De asemenea, în incinta Centrului Medical Mociu funcţionează şi un Centru de Permanenţă care asigură intervenţiile de urgenţă în zonă, evitându-se astfel supra-aglomerarea Unităţilor de Primire Urgenţe (UPU) urbane cu cazurile care pot fi rezolvate pe plan local. 

            Preluarea de către Spitalul de Recuperare a Centrului de Sănătate Mociu reprezintă un beneficiu important adus atât stării de sănătate a populaţiei din Judeţul Cluj cât şi unităţii spitaliceşti prin diversificarea ofertei de servicii medicale, precum şi prin creşterea gradului de adresabilitate pentru serviciile medicale oferite. Consiliul Judeţean Cluj şi-a asumat astfel rolul unei implicări active pentru susţinerea acestei unităţi spitaliceşti deoarece reflectă necesităţile de îngrijiri medicale existente la nivelul judeţului Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 

Biroul de presă

18.05.2011