Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Toamna Muzicala Clujeana - editia a 51-a

Toamna Muzicala Clujeana - editia a 51-aCONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Toamna Muzicala Clujeana – editia a 51-a


     Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, cu sprijinul Societatii Filarmonica Transilvania si Asociatiei Niste Oameni, a Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, invita publicul interesat sa ia parte in perioada 13-28 octombrie 2017, la cea de-a 51-a editie a Festivalului International ,,Toamna Muzicala Clujeana”, eveniment care celebreaza muzica culta, oferind audientei o varietate de concerte si recitaluri. 
     De 51 de ani, Toamna Muzicala Clujeana plaseaza Clujul pe un traseu cultural de exceptie, prin promovarea muzicii culte nationale si universale.
     De 51 de ani, Toamna Muzicala Clujeana are grija ca publicului sa-i fie indeplinite cele mai pretentioase asteptari in ceea ce priveste muzica, prin concerte si recitaluri ale unor invitati cu nume de prim rang in lumea muzicala.
     In 51 de ani, Toamna Muzicala Clujeana a devenit cel mai important festival de muzica culta din Transilvania si, totodata, cea mai veche manifestare de gen din Romania, dar care continua sa promoveze tineri artisti cu reputatie bine conturata pe scenele internationale.

Toamna Muzicala Clujeana a (in)cantat o jumatate de secol de istorie muzicala.
     Dupa 50 de editii, festivalul se reinventeaza in acest an, venind cu un program mult mai divers, care isi propune sa atraga o categorie de public cat mai vasta, care sa se bucure de muzica timp de doua saptamani. Amploarea internationala a festivalului a crescut, fiind invitati la Cluj artisti de prestigiu mondial, artisti tineri recunoscuti la nivel international, precum: dirijorul Mykola Diadiura, mezzosoprana Ruxandra Donose, bas-baritonul Carsten Wittmoser, pianistul Antonii Baryshevskyi, dirijoarea Erina Yashima, violonistul Marc Bouchkov, dirijorul Gabriel Bebeselea, violonistul Emmanuel Tjeknavorian, pianistul Rémi Geniet, Cvartetul Arcadia, pianista Catalina Butcaru, violoncelista Diana Ligeti si multi altii.
     Programul editiei din acest an include, pentru prima data in festival, un concert educativ, care va intregi diversitatea evenimentelor muzicale oferite publicului: concerte simfonice, concerte vocal-simfonice, recitaluri camerale, muzica culta din toate epocile stilistice, o iesire intr-un spatiu neconventional sub numele de Classical Jam Session, un CineConcert (cu proiectia filmului mut Nosferatu si coloana sonora semnata de Violeta Dinescu, interpretata live de ansamblul Trio Contraste).
     Punctul de maxim interes al editiei din acest an il reprezinta concertul de inchidere, opera Aurul Rinului de Richard Wagner, sub conducerea dirijorului principal al Filarmonicii, Gabriel Bebeselea.
     Biletele au fost puse in vanzare la agentia de bilete a institutiei (cu sediul la parterul Casei de Cultura a Studentilor), cat si online, pe biletmaster.ro.
     Programul festivalului ,,Toamna Muzicala Clujeana”, editia a 51-a, poate fi consultat integral pe site-ul oficial al Filarmonicii de Stat Transilvania (www.filarmonicatransilvania.ro – Sectiunea Noutati).

Biroul de presa
12 octombrie 2017