Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Toamna Muzicala Clujeana, editia 52

Toamna Muzicala Clujeana, editia 52
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Toamna Muzicala Clujeana – editia a 52-a     Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita reprezentantii mass-media sa participe luni, 8 octombrie 2018, incepand cu ora 11.00, in Sala CLUB a Colegiului Academic (Casa Universitarilor), la conferinta de presa dedicata Festivalului ,,Toamna Muzicala Clujeana” (TMC).
     Festivalul International ,,Toamna Muzicala Clujeana” ajunge in acest an la cea de-a 52-a editie. De mai bine de jumatate de secol, Filarmonica de Stat ,,Transilvania” pregateste in fiecare toamna o serie de evenimente menite sa sarbatoreasca muzica culta, sa aduca clujenilor, si nu numai, o oferta variata de concerte si recitaluri. Anul acesta, festivalul se va desfasura in perioada 12-26 octombrie.
     Dupa rebrandingul de anul trecut si reinventarea sa ca festival, TMC 2018 vine si in acest an cu un program divers, dar adaptat temei Centenarului, prin prezenta in cadrul fiecarui concert a cate unei lucrari romanesti. De aceea, conceptul editiei este ,,Inainte de a face o tara, romanii au facut muzica”.
     Cel mai important concert va fi cel de inchidere, cand va continua cu ceea ce a inceput in editia trecuta, si anume tetralogia wagneriana ,,Inelul Nibelungilor”. Dupa Aurul Rinului, acum, dirijorul Gabriel Bebeselea va pune in scena partea a II-a - Valkiria. Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania este unica orchestra din Romania care face un astfel de proiect mamut, cu staruri internationale ale operei wagneriene.
     De 52 de ani, Toamna Muzicala Clujeana plaseaza Clujul pe un traseu cultural de exceptie, prin promovarea muzicii culte nationale si universale.
     De 52 de ani, Toamna Muzicala Clujeana are grija ca publicului sa-i fie indeplinite cele mai pretentioase asteptari in ceea ce priveste muzica, prin concerte si recitaluri ale unor invitati cu nume de prim rang in lumea muzicala.
     In 52 de ani, Toamna Muzicala Clujeana a devenit cel mai important festival de muzica culta din Transilvania si, totodata, cea mai veche manifestare de gen din Romania, dar care continua sa promoveze tineri artisti cu reputatie bine conturata pe scenele internationale.

     Toamna Muzicala Clujeana a (in)cantat o jumatate de secol de istorie muzicala.
     Biletele au fost puse in vanzare atat la agentia de bilete a Filarmonicii (cu sediul la parterul Casei de Cultura a Studentilor), cat si online, pe biletmaster.ro. Festivalul International ,,Toamna Muzicala” este un proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca.
     Ziaristii sunt rugati sa confirme prezenta la conferinta de presa pana vineri, 5 octombrie, ora 17.00, la adresa de e-mail: publicrelations@filacluj.ro.
 
Biroul de presa
5 octombrie 2018