Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Test gratuit Babes-Papanicolau

Test gratuit Babes-Papanicolau


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Test gratuit Babes-Papanicolau la Spitalul Clinic de Boli Infectioase     Spitalul Clinic de Boli Infectioase, unitate sanitara aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita doamnele interesate sa efectueze, in mod gratuit, testul Babes-Papanicolau, campanie derulata in cadrul Programului national de depistare precoce a cancerului de col uterin. Testul se adreseaza tuturor femeilor cu varsta peste 25 de ani, cu domiciliul in judetul Cluj, indiferent de calitatea de asigurat a acestora.
     Unitatea sanitara si medicii nostri indeamna toate femeile sa profite de aceasta oportunitate cu importanta majora in viata fiecareia si sa apeleze la metodele de preventie / diagnosticare precoce, cu atat mai mult cu cat testul este gratuit. Aceasta analiza poate realmente salva vieti. Ea identifica, de timpuriu, celulele cu potential malign din colul uterin, chiar inainte ca ele sa ajunga intr-un stadiu avansat in care nu se mai poate interveni.
     Echipa de specialisti a institutiei medicale, cu vasta experienta profesionala, efectueaza aceasta operatiune in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 18.00, iar recoltarea se face in toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, de pe strada Motilor nr.19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie.
     Specialistii amintesc ca practicarea sistematica a metodei Babes-Papanicolau poate reduce semnificativ, in peste 90% din cazuri, riscul aparitiei unui cancer invaziv de col uterin. Astfel, echipa de medici din Ambulatoriul Integrat utilizeaza cele mai performante metode de tratament personalizat conform nevoilor pacientelor, iar Serviciul de Anatomie Patologica  ofera servicii la standarde  inalte pentru diagnosticarea cancerului de col uterin: citologie in mediu lichid, imunohistochimie si genotipare HPV.
     Pentru informatii suplimentare, persoanele interesate pot apela numerele de telefon 0264/599226 si 0364/131177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, fostul Centru de Diagnostic si Tratament, situat pe Calea Motilor nr.19.


Biroul de presa
01 august 2018