Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 18 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Terenul Spitalului Regional de Urgenta,trecut in administrarea Ministerului Sanatatii

Terenul Spitalului Regional de Urgenta,trecut in administrarea Ministerului Sanatatii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Terenul viitorului Spital Regional de Urgenta, trecut oficial in domeniul public al Statului si administrarea Ministerului Sanatatii


   
     In Monitorul Oficial nr. 796/2017 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 720/2017 prin care Guvernul a aprobat inscrierea terenului in suprafata de 14,3064 hectare, situat in localitatea Floresti, strada Avram Iancu nr. 370 – 374, in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si darea lui in administrarea Ministerului Sanatatii in scopul construirii Spitalului Regional de Urgenta Cluj.
     „Este o etapa extrem de importanta in procesul de edificare a viitorului Spital Regional de Urgenta pentru care ne luptam de atatia ani. Ea vine la finalul unei proceduri complexe in urma careia am transmis Guvernului un teren cu o situatie juridica pe deplin clarificata si fara niciun fel de probleme juridice, ideal pentru a se construi pe el din punct de vedere al amplasarii, planeitatii si accesului la utilitati” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Potrivit prevederilor hotararii de guvern, predarea-preluarea terenului cu o valoare de inventar de 25.760.295 lei se va face in termen de 30 de zile, in baza unui protocol ce urmeaza a fi incheiat in acest sens intre Consiliul Judetean Cluj si Ministerul Sanatatii.
     Pentru a se putea ajunge in aceasta etapa finala, Consiliul Judetean a derulat o procedura laborioasa prin intermediul careia a dezmembrat terenul in cauza si s-a ocupat de evaluarea suprafetei care se transmite in vederea construirii spitalului, comunicand raportul de evaluare Ministerului Sanatatii. Totodata, a adoptat hotararea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al judetului Cluj in domeniul public al Statului Roman. Ulterior, Consiliul Judetean a actionat pentru inscrierea in Cartea Funciara a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Roman si a intreprins demersurile necesare in vederea casarii si, respectiv demolarii constructiilor dezafectate existente pe terenul in cauza.
   
Biroul de presa
12 octombrie 2017