Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 23 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Targul Produs de Cluj poposeste la Zalau

Targul Produs de Cluj poposeste la Zalau

                                                      

                                   CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Târgul Produs de Cluj poposeşte la Zalău

 

     Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Zalău, organizează a patra ediţie a târgului producătorilor şi meşteşugarilor clujeni în judeţul Sălaj. Evenimentul se va desfăşura între 22 şi 24 aprilie pe platoul de marmură din centrul municipiului Zalău.
     Târgul va reuni aproximativ 80 de standuri, expozanţii fiind mici întreprinzători privaţi, majoritatea provenind din judeţele Cluj şi Sălaj, dar şi invitaţi speciali din alte zone învecinate. Extrem de important este faptul că toţi producătorii şi artizanii prezenţi în târg dezvoltă afaceri de familie şi oferă spre vânzare mărfuri din producţie proprie. Astfel, vizitatorii târgului Produs de Cluj vor avea ocazia să cumpere la preţ de producător costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse din carne, lactate, gemuri preparate după reţete tradiţionale, miere de albine, ciocolată şi prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, produse pe bază de lavandă.
     Pentru cei mici sunt pregătite programe speciale, respectiv un spectacol de magie susţinut de artişti clujeni, atelier de sculptură în fructe şi legume, precum şi un parc de distracţii.
     „Odată cu venirea primăverii şi apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, seria târgurilor Produs de Cluj a fost reluată cu un nou eveniment dedicat atât degustării şi achiziţionării produselor locale şi tradiţionale de cea mai bună calitate, direct de la producători, cât şi participării la evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej. Sper ca un număr cât mai mare de locuitori ai Zalăului dar şi din împrejurimi să profite de acest eveniment devenit deja tradiţie, contribuind astfel la păstrarea şi promovarea valorilor, tradiţiilor şi produselor locale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat.
     Conform statutului Asociaţiei Produs de Cluj, organizaţie care sprijină micii meseriaşi şi producători, expozanţii nu plătesc chirie pentru spaţiu sau standuri.

 


Biroul de presă
20 aprilie 2016