Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Targul Produs de Cluj la Alba, un real succes

Targul Produs de Cluj la Alba, un real succesCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Prima editia a Târgului Produs de Cluj la Alba Iulia, un real succes


     Asociatia Produs de Cluj, entitate care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a poposit pentru prima data, la finele saptamânii trecute, in cetatea Albei, unde târgul produselor traditionale a adunat la un loc producatori si artizani clujeni, artisti consacrati, precum si o multime de vizitatori curiosi.

     Prima editie a târgului Produs de Cluj organizat in municipiul Alba Iulia a confirmat faptul ca autenticitatea devine un criteriu din ce in ce mai apreciat de români, cei prezenti la acest eveniment confirmând, o data in plus, valoarea si calitatea superioara a produselor traditionale clujene. 
     Vizitatorii târgului de la Alba Iulia au apreciat iile si camasile traditionale, bijuteriile lucrate de mâna din cupru, piele sau margele, curelele si hainele din piele, obiectele si jucariile sculptate in lemn, precum si ceramica si sticla traditionala. La mare cautare au fost si produsele traditionale din lapte si din carne oferite de catre micii fermieri clujeni, dar si uleiurile presate la rece din Luna si Turda, mierea de albine, prajiturile, ciocolata de casa si turta dulce. In ciuda vremii capricioase, locuitorii Albei au demonstrat faptul ca folclorul este la el acasa, acestia fiind prezenti intr-un numar impresionant la spectacolele folclorice sustinute de catre artisti din judetele Cluj si Alba. Activitatile desfasurate in parcul de distractii s-au bucurat, de asemenea, de un real succes, cei mici participând activ la programele special organizate pentru ei.
     ,,Ne bucuram ca acest prim popas facut de Asociatia Produs de Cluj in cetatea Albei s-a bucurat de un mare succes, fiind o confirmare a faptului ca românii apreciaza din ce in ce mai mult calitatea ti autenticitatea produselor autohtone. Aceasta noua reusita este o dovada in plus ca publicului ii place ceea ce oferim prin aceste târguri de profil organizate in diferite zone ale tarii, sprijinind astfel activitatea micilor intreprinzatori clujeni”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Târgul Produs de Cluj in cetatea Albei a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba si Primaria municipiului Alba Iulia. Umatorul popas al caravanei cu produse autentice va fi la Medias, in Piata Corneliu Coposu, in perioada 12- 14 mai a.c.

   
Biroul de presa
8 mai 2017