Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Targul National Produs de Romania, la Cluj

Targul National Produs de Romania, la Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare  de  presă

Ref.: Târgul National Produs de România, organizat, în premieră, la Cluj

 

                Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul Asociatiei „Produs de Cluj”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, organizează în premieră, în perioada 5-7 octombrie a.c., Târgul „Produs de România”, eveniment care se va desfăsura în parcarea complexului comercial VIVO!

            Încadrându-se în programul de actiuni si evenimente special dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, acest târg desfăsurat sub genericul „Produs de Cluj uneste România” va aduce la Cluj artizani si producători reprezentativi din toate regiunile tării, dar si din Republica Moldova - Raionul Hîncesti.

Au confirmat prezenta la târg un număr impresionant de expozanti - peste 140, din care aproximativ 20 sunt producători de preparate din carne care vor comercializa cârnati, muschi si suncă afumată, slănină si alte specialităti, inclusiv preparate tătărăsti, si tot atâtia expozanti cu lactate si brânzeturi - cas, cascaval, telemea, brânză de burduf, respectiv cinci producători de vinuri, inclusiv din Basarabia. De asemenea, vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea cum se face o zacuscă traditională, vor putea gusta balmos proaspăt, păstrăvi afumati si preparate la grătar. Nu vor lipsi costumele populare traditionale, ceramica de Corund si cea de Marginea, produsele apicole, sucurile si dulceturile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile si ciocolata de casă, precum si fructele proaspete. Un aspect extrem de important în acest context îl reprezintă faptul că majoritatea preparatelor alimentare care vor fi expuse sunt certificate ca fiind Produse Traditionale Românesti.

            Este un eveniment unicat pe care ni-l doream de mai mult timp iar sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej cum nu se poate mai potrivit. În cei sapte de existentă, peste tot unde am organizat târguri sub brandul Produs de Cluj am întâlnit oameni care doreau să ni se alăture, să fie parte a proiectului initiat si dezvoltat de noi. Ne-am bucurat de faptul că suntem apreciati de cunoscători si am decis să facem un pas mare înainte si să organizăm la Cluj-Napoca Târgul Produs de România, să aducem împreună ceea ce ne-a unit întotdeauna: cultura si traditia populară”, apreciază presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise. 

Evenimentul „Produs de Cluj uneste România!” va avea si o extrem de consistentă componentă artistică, pe scena special amplasată urmând să evolueze interpreti si ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin, printre cele mai importante nume regăsindu-se Valeria si Traian Ilea, Sava Negrean Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Stana Stepanescu, Marius Ciprian Pop, Cornelia si Lupu Rednic, Olguta Berbec, Ana Ilca Muresan, Ansamblul „Doina Timisului”, „Mesesul” din Zalău, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Ciobănasii” din Hîncesti-Republica Moldova, respectiv „Românasul” si „Mugurelul” din Cluj-Napoca.

Mentionăm faptul că Asociatia „Produs de Cluj” a organizat, de la înfiintare, peste 80 de evenimente expozitionale în aproape toate judetele Transilvaniei, a avut calitatea de partener la alte peste 30 de târguri internationale, nationale sau regionale si a asigurat reprezentarea judetului Cluj la Bruxelles, Londra, Berlin, Cracovia, Strasbourg sau în Voivodina, Grecia si Republica Moldova.

 

 

Biroul de presă

4 octombrie 2018