Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Targul de turism montan - "Zi-le de Turism 2009"

Targul de turism montan - "Zi-le de Turism 2009"

                                                                                  

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Participarea Serviciul Public Judeţean Salvamont Cluj la târgul de turism montan – “Zi-le de Turism 2009”        
                              
             Consiliul Judeţean Cluj prin Serviciul Public Judeţean Salvamont Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea acestuia, a participat în perioada 4-5 mai la manifestările organizate sub egida ”Lunii Studentului Clujean - Zi-le de Turism 2009” de către Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST), în parteneriat cu instituţii publice, societăţi comerciale specializate în domeniul sporturilor extreme, cluburi de profil, precum şi organizaţii nonguvernamentale din domeniu.
             La această manifestare, Consiliul Judeţean Cluj prin Serviciul Public Judeţean Salvamont Cluj a participat cu un stand de promovare, în cadrul căruia au fost prezentate  principalele obiective turistice montane ale judeţului Cluj precum şi echipamente speciale  folosite de salvatorii montani în cadrul acţiunilor de prevenţie şi intervenţie în caz de accident pe munte.
              Scopul participării la acest târg a fost acela de a populariza activităţile Serviciului Salvamont Cluj în rândul cetăţenilor în general şi al iubitorilor de sporturi extreme şi drumeţii montane în special.
              În cadrul standului au fost distribuite pliante editate de către Serviciul Public Judeţean Salvamont, cuprinzând atenţionări şi recomandări în vederea prevenirii şi reducerii efectelor accidentelor montane, precum şi pliante editate de către Consiliul Judeţean Cluj cuprinzând informaţii referitoare la atribuţiile Consiliului Judeţean, precum şi informaţii despre principalele proiecte aflate în curs de derulare care vizează promovarea şi dezvoltarea judeţului în general şi a potenţialului turistic în special, dintre care se remarcă modernizarea infrastructurii turistice în zona Răchiţele-Prislop-Ic Ponor.  
              Manifestarea a cuprins şi o prezentare pe care membrii Serviciului Public Judeţean Salvamont au susţinut-o în data de 4.05.2009, începând cu ora 15.00, ocazie cu care au fost expuse o serie de atenţionări şi recomandări utile pentru amatorii de sporturi şi drumeţii montane, sugestii menite să reducă riscurile de accidentare montană sau rătăcire. 
              Un prim rezultat al participării la acest târg montan de turism l-a constituit acordul la care s-a ajuns cu reprezentanţii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, referitor la refacerea marcajelor turistice din judeţul Cluj, colaborări ale căror detalii urmează a fi definitivate în viitorul apropiat. 
               Standul Serviciul Public Judeţean Salvamont Cluj s-a bucurat de un real interes în rândul vizitatorilor, aceştia apreciind că el s-a încadrat întrutotul în tematica generală a târgului.
               Reamintim în acest context  faptul că prevenirea producerii accidentelor turistice în munţi precum şi salvarea persoanelor accidentate sau aflate în pericol în zonele montane din judeţul Cluj intră în sfera de competenţă a Serviciului Public Judeţean “Salvamont”. Permanenţa se efectuează la Bazele salvamont din Cheile Turzii (vara), Băişoara (iarna), Beliş (tot anul), iar pe durata funcţionării teleschiului, la pârtia din Feleac.
              Serviciul de Salvamont poate fi contactat la următoarele date de contact: tel 112, 0725826668 (0salvamont), iar pentru judeţul Cluj 0744 777868, 0744 777867.

Biroul de Presă                                               
05.05.2009