Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Targul de Craciun "Produs de Cluj"

Targul de Craciun "Produs de Cluj"

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Invitaţie de participare la Târgul de Crăciun Produs de Cluj - 14-24 decembrie 2012

            Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj invită clujenii să participe în perioada 14-24 decembrie 2012, la cea de-a XIII-a ediţie a târgului organizat sub genericul “Produs de Cluj”. Manifestările Târg de Crăciun - Produs de Cluj vor avea loc în municipiul Cluj-Napoca, în parcarea Hipermarketului Cora, intrarea fiind liberă.

            Deschiderea târgului va avea loc astăzi, 14 decembrie, la ora 17.00, cu un program artistic de colinde.

La târg vor participa peste 50 de expozanţi cu produse artizanale, icoane pe sticlă, produse din piele prelucrată, mici producători de brânzeturi/lactate, murături şi produse tradiţionale din carne. Totodată, în cadrul târgului, între orele 12.00 şi 20.00, vizitatorii vor putea degusta şi achiziţiona miere de albine, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, pâine de casă sau palaneţe, halva, prăjituri, ciocolată de casă, precum şi legume specifice din Râşca, Turda sau Deuşu. De asemenea, nu vor lipsi nici preparatele tradiţionale la grătar şi vinul fiert. Astfel, târgul constituie un bun prilej pentru micii producători şi pentru operatorii economici din industria alimentară să-şi prezinte în faţa publicului clujean, în prag de sărbători, ofertele.

            Pe întreaga perioadă a târgului vor urca pe scenă şi vor încânta publicul vizitator grupuri de colindători ai Liceului de Artă Cluj, ai Şcolilor Populare de Artă din Cluj-Napoca şi Gherla, precum şi Ansamblurile Folclorice Rapsodia Someşană, Bucium şi Clubul Vedetelor.

            “Pentru a veni în întâmpinarea clujenilor acum, în prag de sărbători,  Consiliul Judeţean Cluj a pregătit un târg de produse tradiţionale special dedicat sărbătorilor şi obiciurilor de iarnă. În acest context, sperăm ca un număr cât mai mare de cetăţeni să treacă pragul acestui târg pentru a gusta şi achiziţiona, la preţuri decente, produse gustoase, locale şi tradiţionale, de cea mai bună calitate, direct de la producători. Todotată, vizitatorii vor avea astfel ocazia de a lua parte la concertele de colinde şi evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej, fapt ce îi va ajuta, cu certitudine, să pătrundă în spiritul sărbătorilor ce stau să vină a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu. 

 Biroul de presă

    14.12.2012