Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Targul Creatorilor Populari, editia 2017

Targul Creatorilor Populari, editia 2017


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Targul Creatorilor Populari, editia 2017     Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul interesat la Targul Creatorilor Populari, editia 2017. Evenimentul va avea loc in perioada 26 - 28 mai 2017, de vineri pana duminica, intre orele 8:00-21:00, in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca. Participantii la targ sunt mesteri populari din toate zonele reprezentative ale tarii.
     Iubitorii creatiei traditionale si amatorii de suveniruri turistice vor putea achizitiona, la pret de producator, produse ale activitatii unor creatori populari contemporani din Romania, printre care se numara: costume populare, obiecte din lut, obiecte din lemn, icoane pe sticla si lemn, oua incondeiate.
     Targul Creatorilor Populari este organizat, anual, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, la sfarsitul lunii mai, in centrul orasului Cluj-Napoca. Prin acest tip de manifestari, edificiul muzeal doreste revigorarea mestesugurilor traditionale din comunitatile rurale, mestesuguri in curs de disparitie, dar care supravietuiesc prin intermediul unor mesteri-creatori ce au pastrat, inca, contactul cu traditia. Produsele acestora pastreaza tehnicile, formele si ornamentica traditionale, iar prin promovarea lor de catre muzeu este inlesnit accesul contemporanilor la valorile veritabile ale vechii culturi rurale si este stimulata integrarea artefactelor de esenta traditionala in viata cotidiana contemporana, ca elemente cu valoare practica, estetica, afectiva si identitara.

Biroul de presa
23 mai 2017