Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Targ Produs de Cluj 6-8 aprilie 2012

Targ Produs de Cluj 6-8 aprilie 2012

                                                                                    

                                                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Invitaţie participare Târg Produs de Cluj 6-8 aprilie 2012

      Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj invită toate persoanele interesate să participe în perioada 6-8 aprilie 2012, la ce-a de-a cincea ediţie a târgului organizat sub genericul “Produs de Cluj”.
     Evenimentul va avea loc în municipiul Cluj-Napoca, în parcarea Hipermarketului Cora, intrarea fiind liberă. Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 6 aprilie, la ora 18.00.
      În cadrul târgului vor participa peste 120 de expozanţi, printre care Asociaţia Meşterilor Populari cu miere de albine, siropuri naturale, ulei presat la rece, icoane pe sticlă, bijuterii din cupru, produse din piele prelucrată şi lemn, ceramică şi costume populare, Asociaţia Artizanul Dej cu sculpturi în piatră şi marmură, Asociaţia Crescătorilor de Ovine Mioriţa cu brânzeturi şi carne de miel, precum şi diverşi producători de legume, fructe şi flori din Râşca, Jucu şi Apahida, mici producători de carne şi produse din carne din Turda, Mănăstireni precum şi alte comune din judeţ. Totodată, în cadrul târgului, vizitatorii vor putea achiziţiona produse naturale pe bază de lavandă, din culturile de la Rădaia. Expoziţia cu vânzare direct de la producători “Produs de Cluj” va fi deschisă zilnic între orele 10.00 şi 21.00.
     Vor participa, de asemenea, cu produsele proprii, companii de renume din judeţul Cluj precum Ursus, Prodvinalco, Napolact, Comlact, Cosmfan. În cadrul târgului, vizitatorii vor putea gusta mici, cârnaţi tradiţionali, friptură de Turda şi bere Ursus.
      Pe perioada târgului vor dansa şi vor cânta ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară renumiţi, printre care Valeria şi Traian Ilea, Tinu Vereşezan, Lucian Drăgan, Marius Ciprian Pop şi Orchestra profesionistă Cununa Transilvană.
      De asemenea, în cadrul târgului nu au fost uitaţi nici copiii, aceştia putând să asiste sâmbătă şi duminică, începând cu ora 12.00, la spectacole de teatru de păpuşi, sau să se joace în parcul de distracţii special amenajat în acest scop. 
     „Odată cu venirea primăverii şi apropierea Sfintelor Sărbători de Paşti, Consiliul Judeţean Cluj reia seria târgurilor Produs de Cluj cu un nou eveniment dedicat atât degustării şi achiziţionării produselor locale şi tradiţionale de cea mai bună calitate, direct de la producători, cât şi participării la evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej. Sperăm ca un număr cât mai mare de clujeni şi turişti să profite de această oportunitate şi de timpul frumos anunţat pentru a face o vizită la acest târg devenit tradiţie. Având în vedere succesul ediţiilor anterioare precum şi creşterea constantă a numărului de expozanţi şi vizitatori, a gamei şi cantităţii de produse comercializate, putem afirma cu toată convingerea că acest târg şi-a atins pe deplin scopul, contribuind semnificativ la promovarea produselor locale, a culturii, tradiţiilor şi valorilor zonei, la  promovarea meşteşugurilor tradiţionale, încurajarea consumului de produse fabricate la Cluj şi întărirea brandurilor clujene, la susţinerea producţiei locale, dar şi la crearea şi menţinerea locurilor de muncă pentru clujeni” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
       Ataşăm programul celei de-a cincea ediţii a Târgului „Produs de Cluj”.

Biroul de presă
04.04.2012