Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Targ de Primavara Firme de Exercitiu

Targ de Primavara Firme de Exercitiu
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Targul de Primavara al Firmelor de Exercitiu – editia a V-a


     In calitate de partener in organizarea evenimentului, Consiliul Judetean Cluj invita persoanele interesate sa ia parte, vineri, 30 martie 2018, incepand cu ora 9.30, la Expo Transilvania, la cea de-a cincea editie a ,,Targului de Primavara al Firmelor de Exercitiu”.
     Organizata de Colegiul Tehnic ,,Napoca” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu S.C. Expo Transilvania S.A., manifestarea are un caracter antreprenorial si este dedicata promovarii si vanzarii produselor/serviciilor firmelor de exercitiu care functioneaza in scolile din judetul Cluj si din alte judete din regiunea de nord-vest a tarii. Astfel, concursul ,,Targul de Primavara al Firmelor de Exercitiu”, editia 2018, va reuni nu mai putin de 50 de firme, respectiv 400 de elevi proveniti din 22 de judete ale tarii.
     Firmele de exercitiu constituie o metoda interactiva de invatare in scopul dezvoltarii spiritului antreprenorial, o conceptie moderna de integrare si aplicare interdisciplinara a cunostintelor precum si o abordare a procesului de predare-invatare care asigura conditii pentru aprofundarea practica a competentelor dobandite de elevi in pregatirea profesionala. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practica si legaturile avute cu mediul economic real. Asemanator firmelor din economia reala, firmele de exercitiu se afla intr-o relatie de afaceri si competitivitate. Prin intermediul lor, “angajatii” firmei de exercitiu ajung sa descopere cultura economica a partenerilor din tara si din strainatate. Instruit intr-un cadru atractiv, creativ si interactiv, tanarul va participa voluntar si motivat la propria formare, dobandind competente esentiale ce ii vor usura insertia pe piata muncii.
     La Colegiul Tehnic ,,Napoca”, conceptul functioneaza cu succes, scoala organizand de cinci ani Targul de Primavara al Firmelor de exercitiu, in parteneriat cu institutii de invatamant superior de profil si agenti economici, la care participa elevi cu astfel de preocupari din  toate regiunile tarii.
     Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea perspectivelor de insertie pe piata muncii pentru elevi din unitatile de invatamant de profil economic, prin promovarea culturii antreprenoriale, prin consilierea profesionala si furnizarea de activitati inovatoare de invatare si dezvoltare personala. Elevii implicati in implementarea acestui proiect de inovare stiintifica in domeniul antreprenorial au contribuit la cresterea atractivitatii lectiilor, la motivarea lor pentru ridicarea nivelului de pregatire de specialitate, astfel incat sa satisfaca nevoile angajatorilor de a avea forta de munca capabila sa se adapteze unei piete a muncii in domeniul serviciilor din turism din ce in ce mai exigenta si concurentiala.
     Activitatile proiectului s-au materializat in organizarea targului firmelor de exercitiu dar si in participarea la astfel de competitii, in tara sau in strainatate, la care elevii coordonati de cadrele didactice au amenajat standurile expozitionale, au pregatit materiale de prezentare si promovore a produselor si serviciilor realizate in firmele de exercitiu si au desfasurat activitati de tranzactionare a produselor. Dat fiind caracterul competitional al acestei activitati, elevii participanti la competitii au obtinut numeroase premii si mentiuni. In anul scolar trecut, doua dintre firmele de exercitiu care functioneaza in cadrul Colegiului Tehnic ,,Napoca” au reprezentat tara la Targul International al firmelor de exercitiu organizat la Celje in Slovenia,. Cu acel prilej, Colegiul Tehnic Napoca a fost prima scoala nominalizata intr-un top 10 al celor mai reusite idei de afaceri prezentate la targ - Top 10 placament recogniton award – prin intermediul firmei de exercitiu ,,Pensiunea Floarea de Colt”.
     Detalii si informatii suplimentare referitoare la desfasurarea evenimentului pot fi obtinute la numarul de telefon 0744354609.

Biroul de presa
27 martie 2018