Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Tabara instruire prevenire criminalitate

Tabara instruire prevenire criminalitate

                                              

Informare de presă

Ref: Tabără de instruire pentru prevenirea criminalităţii

            În perioada 05 – 07.11.2010, în Staţiunea Băişoara, se va desfăşura tabăra de instruire pentru voluntarii care activează în domeniul prevenirii criminalităţii, organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, în baza proiectului finanţat de către Consiliul Judeţean Cluj prin HCJ nr. 20 din 17 februarie 2010.

            „Această activitate este una salutară şi reprezintă din multe puncte de vedere o premieră la nivel naţional. La acţiune participă aproximativ 45 de tineri, studenţi şi elevi, care vor participa la activităţi de informare pe teme precum violenţă, trafic de persoane, trafic de droguri. Aceştia vor fi instruiţi de specialişti din cadrul IPJ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            Acest gen de activităţi a debutat la nivelul judeţului Cluj în anul 2006, moment din care în cadrul IPJ – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii activează un grup de voluntari care desfăşoară activităţi de prevenire a criminalităţii. Numărul voluntarilor înscrişi în proiect s-a majorat constant, de la 30 în 2006 la 70 în anul în curs. Scopul declarat al proiectului este formarea unui grup resursă din rândul tinerilor în vederea diseminării mesajelor preventive, precum şi atragerea de noi voluntari.

Biroul de presă

04.11.2010