Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 19 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Tabara Etnografica de Vara 2017

Tabara Etnografica de Vara 2017CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref. Tabăra Etnografică de Vară, ediţia 2017


     Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invită elevii, începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a VIII-a, să ia parte la activităţile relaxante şi creative ce vor fi organizate în cadrul Taberei Etnografice de Vară, ediţia 2017.
     ,,Organizarea, şi în acest an, a taberei de vară pentru copii, în acest cadru deosebit oferit de Parcul Etnografic în aer liber din Hoia, încărcat de tradiţie şi valoare, este mai mult decât lăudabilă. Ea reprezintă oportunitatea ideală de a învăţa tinerele generaţii să se implice activ în procesul de păstrare a obiceiurilor tradiţionale şi a deprinderilor de realizare a unor adevărate obiecte de artă care reflectă identitatea românească”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 
     Manifestările programate urmează să se desfăşoare în aer liber, în Parcul Etnografic Romulus Vuia, în perioada 3 iulie – 31 august 2017, de luni până vineri între orele 10.00 – 14.00. În această perioadă cei interesaţi sunt aşteptaţi să participe la ateliere de pictură de icoane pe sticlă, modelaj în lut, în luna august, acest atelier urmând a se va desfăşura alternativ cu atelierul „Cusături pe pânză” - în perioade ce vor fi comunicate pe site-ul Muzeului Etnografic, precum şi la ateliere de creaţie podoabe din mărgele, confecţionare de zgărdiţe, brăţări.
     Participarea se face prin rotaţie zilnică, 1 atelier/zi (exemplu: luni - copilul participă la atelierul de Podoabe din Mărgele, marţi - copilul participă la atelierul de Modelaj în Lut, ş.a.m.d.). Înscrierile se fac pe serii de câte cinci zile, numărul de locuri disponibile/atelier fiind de max. 10 copii.
Procedura de înscriere la activităţile atelierelor se va realiza telefonic, la următorul număr – 0788 100 249 , între orele 9.00 - 14.00, de luni până vineri.
     În situaţiile în care, din diverse motive părinţii solicită înscrierea copiilor pentru o perioadă mai scurtă de cinci zile, acest aspect va fi comunicat la înscriere. În momentul înscrierii, părinţii/însoţitorii trebuie să aibă aspra lor un act de identitate.
     Pentru mai multe detalii legate de modul de desfăşurare a Taberei Etnografice de Vară 2017, cei interesaţi sunt rugaţi să consulte  Regulamentul de desfăşurare a taberei 2017, disponibil la adresa http://www.muzeul-etnografic.ro/_Files/regulament-tabara-2017.pdf.


Biroul de presă
16 iunie 2017