Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Tabara de mestesuguri Traditii clujene

Tabara de mestesuguri Traditii clujeneCONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Tabara de mestesuguri ,,Traditii clujene”


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean, organizeaza in perioada 9-14 august 2017, la Caps – Valea Ierii, proiectul anual Tabara de mestesuguri ,,Traditii clujene”.
     Aceasta initiativa este dedicata premiantilor fazei judetene a Olimpiadei ,,Mestesuguri artistice traditionale” si se desfasoara intru-un cadru ambiental propice organizarii atelierelor de mestesuguri, cu spatii de joaca si peisaje impresionante.
     ,,Felicit, pe aceasta cale, toti elevii premiati in cadrul acestei olimpiade care promoveaza mestesugurile si valorile autentice, asigurandu-i de intreaga mea consideratie pentru modul in care au decis sa isi dedice timpul liber. Este deosebit de important sa ducem mai departe traditia romaneasca si indeletniciri aflate pe cale de disparitie, astfel ca acesti tineri trebuie sustinuti si recompensati pentru toata daruirea cu care isi urmeaza propriile pasiuni”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Cei cca. 30 de participanti provin de la scoli clujene precum Liceul Teoretic ,,Nicolae Balcescu”, Liceul cu Program Sportiv, Seminarul Teologic Ortodox, Clubul Copiilor Dej, Clubul Copiilor Huedin, Scoala Gimnaziala Speciala Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata, Liceul de Informatica ,,Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Scoala Gimnaziala ,,Alexandru Vaida-Voevod”, Scoala Caseiu – Structura Rugasesti. Acestia au fost recompensati la Olimpiada ,,Mestesuguri artistice traditionale” cu premiile I, II sau III si vor putea aprofunda sau se vor initia in tainele unor mestesuguri specifice judetului Cluj, precum cusaturi, prelucrare lut, realizare podoabe din margele.
     Activitatea se va desfasura in cadrul unor ateliere de mestesuguri, sub indrumarea unor mesteri din cadrul Asociatiei Mesterilor Populari Clujeni. Participantii se vor bucura, totodata, de drumetii, excursii si foc de tabara.
     Tabara de mestesuguri ,,Traditii clujene” se doreste a fi o rasplata acordata acestor elevi care practica mestesugul in cadrul atelierelor optionale din scoli si cluburi de copii si, totodata, un indemn in a nu isi abandona pasiunea. Incurajarea lor este esentiala deoarece, alaturi de profesorii lor, ei duc mai departe practicarea mestesugurilor artistice autentice, aflate pe cale de disparitie.
   
Biroul de presa
1 august 2017