Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Stil de viata sanatos pentru copiii cu CES

Stil de viata sanatos pentru copiii cu CES


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Promovarea unui stil de viata sanatos in randul copiilor cu cerinte educative speciale


     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata (CRDEII) din Cluj-Napoca, institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a fost, in perioada 28 februarie – 04 martie 2018, gazda unei intalniri transnationale in cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „Flying the Flag for a Healthy Europe”. La intalnire au participat 14 cadre didactice din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Estonia si Letonia, alaturi de profesori ai scolii gazda, precum si de un grup de sase elevi, insotiti de doi profesori de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din Babeni, judetul Valcea.
     Scopul acestei intalniri transnationale a fost acela de a evalua progresul proiectului, de a planifica activitatile urmatoare si de a realiza un schimb de bune practici cu institutia gazda. In acest context, pe parcursul celor cinci zile, oaspetilor le-a fost prezentata Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare. Totodata, specialistii straini au participat, alaturi de copiii si profesorii scolii gazda, la ateliere de confectionare a martisoarelor, bucurandu-se si de un tur ghidat al stadionului Cluj Arena si al Salii Polivalente. De asemenea, in cadrul acestei intalniri s-au derulat si activitati culturale si sportive, la cele din urma fiind invitati elevi ai Liceului Teoretic „Lucian Blaga” si ai Scolii Gimnaziale „Ioan Bob” din Cluj-Napoca. Nu in ultimul rand, intalnirile de proiect si sedintele de lucru au constituit un alt punct pe agenda de lucru.
     „Astfel de parteneriat sunt intotdeauna de bun augur, cu atat mai mult cu cat rezultatele lor vor fi resimtite la maximum de catre copiii care se confrunta cu diferite deficiente. Cu siguranta ca expertiza, experienta si informatiile de specialitate detinute de profesorii straini vor facilita punerea in aplicare a celor mai bune tehnici si metode de incluziune sociala a copiilor cu cerinte educative speciale din judetul nostru” a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Activitatile organizate au facilitat interactiunea cu copii din scolile publice, in scopul promovarii incluziunii copiilor cu cerinte educative speciale. Copiii au format echipe mixte, au colaborat si au reusit sa se cunoasca mai bine. Totodata, si profesorii au fost angrenati in activitatile organizate, activand impreuna cu elevii si stabilind relatii de comunicare si cooperare cu acestia.
     In urma acestei colaborari cu expertii straini s-a realizat un schimb de bune practici si s-au planificat activitatile viitoare din cadrul parteneriatului. Produsul final al acestui proiect este un ghid practic de activitati facilitatoare ale incluziuniii sociale a copiilor cu cerinte educative speciale, prin promovarea activitatilor specifice unui stil de viata sanatos. Prin activitatile derulate in cadrul acestui proiect, copiii cu cerinte educative speciale si partenerii din scolile publice vor fi pregatiti sa devina „Ambasadori ai Incluziunii”.
     Reamintim faptul ca scopul proiectului „Flying the Flag for a Healthy Europe” este promovarea unui stil de viata sanatos in randurile copiilor cu cerinte educative speciale si facilitarea incluziunii sociale a acestora, prin organizarea de activitati dedicate stilului de viata sanatos, in parteneriat cu copii din scolile publice.

Biroul de presa
5 martie 2018