Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Statie mobila la Ceanu Mare

Statie mobila la Ceanu Mare

        

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă 

Ref:  Sinteza acţiunii cu staţia mobilă desfăşurată în Comuna Ceanu Mare 

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat, joi, 20 mai, în localitatea Ceanu Mare, jud. Cluj, cu staţia mobilă în vederea preluării documentelor pentru întocmirea actelor de identitate.

Lucrătorii Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, sprijiniţi de autorităţile locale şi organele de poliţie, au executat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării actelor de identitate. Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un număr de 94 cereri, urmând ca actele de identitate să fie eliberate în termenul legal prevăzut de  normele legale. 

În baza dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.97/2005 aprobată prin Legea nr.290/2005 - privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii au obligaţia să se legitimeze pe teritoriul României cu un act de identitate. Actul de identitate este documentul care se eliberează cetăţeanului român pentru a dovedi identitatea, cetăţenia şi domiciliul, necesar la valorificarea drepturilor şi obligaţiilor prevăzute de Constituţie, precum şi în celelalte legi şi acte normative. 

Pe această cale Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în Loc. Cluj-Napoca, Str. Aviator Bădescu Nr.7-9, informează cetăţenii despre obligaţia de a se prezenta Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi sau instituţiei noastre, la adresa mai sus amintită, şi de a solicita intrarea în legalitate, în sensul eliberării actului de identitate, în cazul tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani, precum şi în cazul persoanelor care deţin acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat.  

 

        Biroul de presă 

        21.05.2010