Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene

Starea drumurilor judetene


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


 

Informare de presă

Ref. La nivelul judetului Cluj nu există drumuri judetene închise sau blocate circulatiei rutiere

Consiliul Judetean Cluj informează cetătenii si participantii la trafic că, în cursul diminetii de marti, 28 noiembrie, la ora 8.30, pe raza judetului Cluj circulatia se desfăsoară normal, adaptată conditiilor meteorologice specifice acestei perioade.

Astfel, în urma precipitatiilor sub formă de lapovită si ninsoare căzute în cursul noptii, pe mai multe sectoare de drumuri judetene s-a asternut un strat de zăpadă si s-a format polei, însă, ca urmare a interventiilor specifice, la această oră nu există drumuri judetene închise sau blocate circulatiei rutiere.

În acest sens, pentru asigurarea conditiilor optime de circulatie, s-a intervenit pe următoarele drumuri judetene:

·  Lotul 1 (zona Huedin – Gilău): DJ 103K Căpusu Mare – Agârbiciu – Dângău –  Râsca – Belis, DJ 108C Aghires – Leghia – Mănăstireni – Scrind Frăsinet – Răchitele – Doda Pilii – Ic Ponor (pe mai multe sectoare de drum), DJ 107P Somesu Rece – Somesu Cald – Mărisel si DJ 105T (zona metropolitană Baciu – Popesti – Corusu).

·   Lotul 2 (zona Turda): DJ 103 G centura ocolitoare Vâlcele-Apahida – Gheorgheni, DJ 103T Feleacu – releu Feleacu, DJ 107N Gilău – Somesu Rece, DJ 107R (zona metropolitană Făget – Sălicea – Ciurila), DJ 107R Băisoara – Muntele Băisorii – pârtia Buscat.

În aceste situatii s-a intervenit cu un total de 12 utilaje cu lamă pentru curătirea zăpezii de pe carosabil si a fost folosită o cantitate însumată de 43 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului si ghetusului, inclusiv sare.

De asemenea, în continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea stării părtii carosabile, urmând să se actioneze în caz de necesitate.

 

Biroul de presă

28 noiembrie 2017